İstiklal Marşı 102 yaşında

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Milli marşımızı yüreklere nakşeden Milli Şairimiz Ersoy’u gelecek nesillere ulaştırmak temel vazifelerimizdendir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan mesajında 12 Mart 1921’de TBMM tarafından 724 şiir arasından seçilen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un 102 yıl önce kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisi, başta olmak üzere pek çok ortak değerini yansıtan eşsiz bir eser olduğunu kaydetti. Milli birlik ve beraberliğin nişanesi olan İstiklal Marşı’nın sonsuza dek gururla söyleneceğini ifade eden Başkan Zolan, "İstiklal Marşımız, milli mücadele günlerinin heyecanını adeta her söylendiğinde yaşatan bir eserdir. Ay yıldızlı bayrağımızın, aziz milletimizin, cennet vatanımızın, vatanımız için can veren şanlı ecdadımızın adeta ortak sesi olan bu eşsiz eser sonsuza dek gururla söylenecektir" ifadelerini kullandı.

102 yıllık acı 102 yıllık acı

Üstad Ersoy’un sadece şair değil aynı zamanda çok önemli bir düşünür olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Milli Şairimiz sadece İstiklal Marşımızla değil, milli ruh ve bilincimizin oluşturulmasında çok kıymetli eserlere imza atmıştır. Şüphesiz en önemli eseri İstiklal Marşıdır. Türk milletinin her zerresinde yer alan milli ruh ve özgürlük ateşini dizelere dökerek milli marşımızı yüreklere nakşeden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u gelecek nesillere ulaştırmak temel vazifelerimizdendir. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için kanını döken aziz şehitlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal