Yarışmayla birlikte tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü arttırmak adına çağdaş tarımsal uygulamaları geliştirmek, genç kesimin tarım sektörüyle olan ilişkisini güçlendirmek, gençlerin tarımda yenilik yaratacak ve tarımın farklı çalışma alanları ile entegrasyonunu sağlayacak fikirler üretmeye teşvik etmek hedefleniyor.


 
Beş ayrı başlık altında; “Akıllı Tarım”, “Çevre Dostu Tarım”, “Tarımsal Pazarlama, Markalaşma ve İletişim”, “Kırsal Kalkınma” ile “Bitkisel ve Hayvansal Üretim” konularında açılan yarışmaya başvurular 30 Kasım 2022 tarihine kadar www.itb.org.tr adresinden online olarak kabul edilecek ve web sitesinde yer alan yarışma şartnamesine uygun ve eksiksiz başvurular dikkate alınacak. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme yolunda tarımın hayati rolüne dikkati çekerek, “Gençlerin tarım ve hayvancılık sektörünün içinde tutulması çözmemiz gereken çok büyük bir mesele. 131 yıldır İzmir’e ve ülke ekonomisine hizmet eden İTB olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda evrensel değerler ışığında çalışmayı ilke edinmiş bir kurumuz. Başarıların tesadüflerin eseri değil, istikrarlı çalışmaların ürünü olduğuna inanıyoruz. Buradan hareketle, bu yıl yedincisini düzenleyeceğimiz Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Fikir Yarışmamızla tarım alanında farklı çalışmalara imza atmak isteyen gençleri destekleyerek yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. ‘Gelenekten Geleceğe’ anlayışıyla hareket eden İTB olarak bu yolda her zaman gençlerimizin yanındayız” diye konuştu.


Başvuruların tamamlanmasının ardından Borsa üyeleri, akademisyenler ve diğer resmi kurum temsilcilerinden oluşacak jüri tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda her kategori için birinci olan projeye 10.000 TL para ödülü verilecek. Ayrıca birincilik ödülleri haricinde kategori ayrımı yapılmaksızın 2 kişiye 4.000 TL mansiyon ödülü, 25 başarılı projeye 1.500’er TL sergi ödülü ve 3 projeye İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) hızlandırıcılık programı ücretsiz katılım hakkı ödülü verilecek.

Türk doğal taş sektörü İngiliz mimarlık ofislerini radarına aldı Türk doğal taş sektörü İngiliz mimarlık ofislerini radarına aldı

Sonuçlar, kamuoyuna basın ve İzmir Ticaret Borsası internet sitesi www.itb.org.tr kanalıyla duyurulacak ve ödüller hak sahiplerine düzenlenecek tören ile takdim edilecek. Yarışma başvuruları online alınacak olup, ilgili dokümanlara www.itb.org.tr internet adresinden erişilebilmektedir. Ayrıca, katılımcılar 0232 481 13 70 numaralı telefondan Araştırma ve Piyasa Geliştirme
Müdürlüğü’ne bağlanarak detaylı bilgiye ulaşabilirler. 

Editör: Atakan Şen