İZMİR HASTA ÇOCUK EVLERİ BAĞIŞLARLA GÜÇLENİYOR

 İzmir Hasta Çocuk Evleri’nin, Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde düzenlediği yardım gecesinde tiyatro sanatçısı Yüksel Ünal tek kişilik gösterisi “Bir Muhabbet Hali” isimli oyunuyla sahne aldı. İki perdelik oyun izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı. İzmir Hasta Çocuk Evleri Dernek Başkanı Sevil Ozan, dernek olarak kalacak evi olmayan hasta yakınlarına katkı vermeye devam ettiklerini, ancak bu desteğin bağışlarla ayakta kalabileceğini söyledi.

İZMİR GENELİNDE 18 EVİMİZ VAR

Başkan Ozan, “Çocuklarına kanser teşhisi konmuş, tedavi için İzmir'e gelen, kalacak yer bulamayan aileler genellikle hastane bahçelerinde zor koşullarda yatıyorlar. 9 Eylül, Tepecik Araştırma, Behçet Uz Çocuk ve Ege Üniversitesi hastanelerinde tedavi gören çocuklarımızın aileleri derneğimizin İzmir genelinde açtığı 18 evde kalıyor. Bizim amacımız, ailelere bu süreçte yaşanabilir ortam sunmak. İnternetinden, yiyecek ve içeceklerine, temizlik malzemelerine, aklınıza gelebilecek pek çok ihtiyaçlarını karşılayarak yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi,

İZMİR HASTA ÇOCUK EVLERİ ETKİNLİK-2

BAĞIŞLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Fırsat buldukça düzenledikleri etkinliklerle bağış sağladıklarını dile getiren Başkan Ozan, hasta çocukların da ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ülke dışından gelen ailelere de yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Düzenledikleri gecede evlerde kalan ailelerin de bulunduğunu hatırlatan Sevil Ozan, “Derneğimize yapılan bağışlar çok önemli İzmir’de ne kadar çok ev açabilirsek o kadar çocuğumuza ve ailesine katkı verebiliriz. Onun için yardımseverlerden bağışları her zaman bekliyoruz. Karşıyaka Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay'a bize bu salonu tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Değerli tiyatro sanatçısı sevgili Yüksel Ünal'a teşekkür ediyorum bu gece bizden hiç para talep etmeden sahneye çıktı. Geceye katılanlara bağışları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİR KURUŞ ÜCRET ALMADI

Sivrisinek ve haşere ile mücadele 12 ay sürüyor Sivrisinek ve haşere ile mücadele 12 ay sürüyor

Gecede sahne alan sanatçı Yüksel Ünal, teklif geldiğinde hiç düşünmeden ve bir kuruş bile ücret talep etmeden teklifi kabul ettiğini söyledi. Ünal, “Bu gece sahne almam için bana teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Böyle bir organizasyona destek olabilmek gerçekten onur verici. Çorbada birazcık tuzum olduysa ne mutlu bana. Çocuklarımızın gülen yüzü asla solmasın. Şu an buradaki kalabalığın dışında bir bu kadar insanın da İzmir dışında olduğu için gelemeyip bilet alarak katkı sağladığını öğrendim. Biz ne güzel bir halkız. Çocukların güldüğü bir dünya ne güzel bir dünyadır,” diyerek duygularını dile getirdi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal