İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeni ile duyulan ihtiyaçlar için var gücüyle çalışıyor.

Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk günden itibaren gerek arama kurtarma gerekse hayati ihtiyaçlar için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi sonrası İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitimi merkezleri tarafından gece gündüz ihtiyaç duyulan malzemelere yönelik çalışmalar yapılıyor. İzmir Valiliği koordinesinde, 30 Halk Eğitimi Merkezi tarafından ihtiyaç duyulan malzemeler tedarik edilerek deprem bölgesine gönderildi.

İzmir’de 30 Halk Eğitimi Merkezi; battaniye, yorgan, çorap, ayakkabı, yün içlik, hırka ve yelek, atkı, bere, eldiven, polar sweatshirt, kapüşonlu sweatshirt, çocuk takımı, kuru gıda, oyuncak örgü bebek, ıslak mendil, süt, tuvalet kâğıdı, yaş bebek maması, meyve suyu ve çocuk bezi gibi koli paketleri hazırladı.  Halk Eğitimi Merkezleri sadece ihtiyaç kolileri hazırlamakla kalmadı aynı zamanda deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere giyecek dikimi faaliyetlerine başlandı.

12. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonuçlandı 12. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonuçlandı

WhatsApp Image 2023-02-08 at 12.17.31 (1)

Tire ve Kiraz’da Halk Eğitimi Merkezleri Yürekleri Isıtacak

Tire Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri yürekleri biraz da olsa ısıtabilmek adına gece gündüz çalışarak deprem bölgesine gönderilmek üzere bere, atkı, kazak, eldiven gibi kışlık kıyafet dikiyor. 

İzmir Valiliği ise bere ve boyunluk üretimine başladı. 60 kişiden oluşan gönüllü ekip kişi başı günde en az 2 bere üretiyor. Hedeflerinin ay sonuna kadar 2000-2500 bere ve boyunluk olduğunu ifade eden Halk Eğitimi personeli, Kiraz halkını da destek olmaya çağırdı.

WhatsApp Image 2023-02-08 at 12.17.01

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal