Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilere bireyselleştirilmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkanı sunarak akademik başarıyı artırmak ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Öğrenci-Öğretmen Destek Sisteminin (ÖDS) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına; İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İlker Erarslan ve Medet Ekşi, Şube Müdürü Zeynep Başdaş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Öğretmen-Öğrenci Destek Sistemi ile özellikle okullar arası başarı farkının azaltılması, okullardaki eğitimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili eğitim sisteminin yeni bir evreye taşındığını vurgulamıştı. ÖDS ile öğrencilere bireysel çalışma, öğretmenlere de öğrencilerin performanslarını bizzat takip etme imkânı sunuluyor. Sistemde yer alan tüm içerikler sınıf, ders, ünite, konu ve kazanımlara göre sınıflandırılıyor ve ortaokul ve lise düzeyinde yer alan içerikler sürekli güncelleniyor. Her sınıfa düzeyine ait video içerikleri, sorular ve soru çözüm videoları öğrencilerin düzenli ders çalışmalarını destekliyor. Sistem sayesinde öğrenciler hem eksiklerini belirleyip bu eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar yapabilecek hem de ders içerik videoları sayesinde konu tekrarı yapabilecekler.
Toplantı Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi tanıtım videosu ile başladı. Ardından Atatürk Lisesinden öğrenci Neva Çorumluoğlu ve Matematik Öğretmeni Güral Fidan, ÖDS Sistemi ile ilgili deneyimlerini paylaştılar. İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan’ın yaptığı konuşmanın ardından Öğrenci-Öğretmen Destek Sisteminin hazırlanmasında emeği geçen Zeki Kaya, Mesut Kural, Suat Dilek, Kamil Özer, Melikşah Yıldırım ve Murat Arslan’a belgeleri takdim edildi. Bilgilendirme toplantısı öğretmen ve öğrencilerin ÖDS ile ilgili görüş ve düşüncelerinin alınması ile sona erdi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal