Saygılı’dan bayram mesajı; “İyilik ve güzelliğe kavuştursun.” Saygılı’dan bayram mesajı; “İyilik ve güzelliğe kavuştursun.”

İZMİRİNHABERCİSİ- İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, tefecilik suçu ile mücadele kapsamında, uzun süreli fiziki ve teknik takipler sonucunda; Bankalardan kredi alamayan, gelir seviyesi düşük, çok sayıda vatandaşa (Emekli, Taksi Şoförü, Küçük Esnaf) faizle borç paralar verip karşılığında teminat olarak; çek, senet, sözleşmeler alan ve cebir, şiddet, darp, baskı yollarıyla alacaklarına çok yüksek faizlerle tahsil eden şüphelileri tespit etti. Konak Yenişehir ve Tepecik bölgelerinde ‘Tefeci menize'ler olarak bilinen 6’sı kardeş toplamda 7 şahıs( S.M, C.M, E.M, Ş.M, Ş.M, B.K, N.K) belirlendi. Polis ekipleri; 12 adreste, 7 şahsın yakalanması için bugün, Özel Harekat destekli eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda 7 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda;165 Adet senet, Mağdur şahıslara ait kayıtlarını bulunduğu 34 adet ajanda ve not defteri, 57.000 TL para, 5350 ABD Doları, çok sayıda doküman ( Satış Belgeleri, İcra evrakları), 2 adet uyuşturucu madde içmek için kullanılan düzenek (Bong düzeneği), 5 gr uyuşturucu (Metanfetamin) ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Editör: Atakan Şen