11 ilimizde meydana gelen ve asrın felaketi olan depremde vefat eden vatandaşlarımız için “Bir Fidan Bin Umut” parolasıyla 81 ilimizde 6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı tesis ediliyor. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında depremde vefat eden vatandaşlarımızı anmak amacıyla İzmir Bornova Arapalanı Mevkii Yakaköy’de “Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı” fidanlarıyla buluştu. Fidan Dikim Törenine; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirlerini okudu. Protokol konuşmaları sonrası Kur’an-ı Kerim tilavetine geçildi. Program sonunda 4 bin fidan toprakla kavuştu. İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince; konuşmasına 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük deprem ve hemen ardından yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Orman Bölge Müdürlüğü olarak İzmir’de, ayrıca deprem felaketi döneminde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Derince, İzmir’de tesis edilen “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı” hakkında açıklamalarda bulundu. Bornova ilçesi Yakaköy Arapalanı Mevkii’nde tesis edilen 25 hektarlık alana 4bin fidan dikileceğini ifade etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşker; günün anlam ve önemini belirten açıklamalarının ardından, yaşanan deprem ve sel felaketine değindi. İklimsel değişiklikler, deprem ve sel gerçekleri adına ağaç dikme ve benzeri etkinliklerin artarak devam etmesini dilediklerini vurgulayan Köşger, alınması gereken önlemler ve unutmamamız gereken gerçekler adına yapılan çalışmaların öneminin altını çizdi. Köşger, emeği geçenlere teşekkür etti, deprem ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diledi.

Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı! Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı!

WhatsApp Image 2023-03-21 at 14.36.19 WhatsApp Image 2023-03-21 at 14.36.15 (1) WhatsApp Image 2023-03-21 at 14.36.17 (2)

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal