İzmir

İzmirinhabercisi manşet yaptı, İl Sağlık Müdürlüğü hemen çözdü

İzmir'de sağlık çalışanlarının maaş promosyonunun güncellenmesi için yaklaşık beş ay önce başlayan görüşme süreci neticelendirilmemesi üzerine yaptığımız haber sonrası, neticeye ulaştı.

Abone Ol

İzmirinhabercisi.com olarak, geçtiğimiz hafta gündeme getiridğimiz, ''İzmirli sağlıkçılardan promosyon isyanı!' başlık hbaerimiz sonrası, sağlıkçılara müjdeli haber geldi. Sağlıkçılara banka promosyonu olarak 25 bin TL ödenecek.

Sağlıksen 1 No'lu Şube Başkanı Gencer Yılmaz yaptığı duyuruda şunları dile getirdi, ''Tüm Sağlık Çalışanlarına Duyurulur. Bugün yapılan ihale kamuoyuna açık, şeffaf bir şekilde yapılmıştır. İhaleye Sadece 3 banka katılmıştır. İlk turda sadece İş Bankası ve Denizbank üç yıl için teklif vermiştir. Verilen teklifler kabul edilebilmesi mümkün olmayan komik rakamlar olup ikinci turda zaten ihaleden çekilmişlerdir.   İkinci Turda ise Yapı Kredi Bankası teklifini bir parça arttırmıştır. İhalenin devamında İl Sağlık Müdürümüz ve bizlerin çabaları ile mevcut rakamlara ancak ulaşılmıştır. Süreç tüm bu şeffaflığı ile herkesin göz önünde cereyan etmesine rağmen, ihale salonunda karar açıklanır iken konuşamayan sessiz kalanlar, aynı sukuneti sosyal medyada maalesef koruyamadılar. Daha önce yapılan ilk anlaşmada 24 saat dik duramayanlar şimdiye kadar süreci uzatmaya yönelik her türlü girişimi yapmıştır.  Alınacak olan promosyonlar gerçekte beklentimizin altında fakat günümüz koşullarında tek ve en iyi tekliftir.  Sağlık Çalışanlarını doğru bir şekilde bilgilendirmeyen yalan ve eksik ifadeler ile ihale süresi üzerinden algı oluşturmaya çalışan sosyal medya sendikacılarına en iyi cevabı sahada vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  Sağlık Sen İzmir şubeleri olarak her daim sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.''