İşte İzmir kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları:

Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer :
“Kadın, sadece kadın değildir. Vicdandır, arkadaştır, nefestir, huzurdur, dosttur, annedir, sevinçtir, çocuktur, aşktır, tohumdur, köktür, aydınlıktır. Kadın insandır. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” 


 
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi:
“Toplumun bir kısmı yerdeyse, diğer kısmı göklere yükselemez. Bu doğrultuda medeniyetin inşasında önemli rol üstlenen, Dünyayı yaşanabilir ve huzurlu kılma idealiyle tarihte iz bırakan biz kadınlar, bizi biz yapma hedefinde ilerlemeye devam edelim. Dünya değişiyor, bu değişime ayak uydurabilmek için sınırların ötesine geçelim. İnanın ki bu sınırlar aşıldığında başarı da gelecek. Hepimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlu olsun”
 
Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu Uğuz
“Kadın her çağda dünyanın iyileştiricisi, şifacısı oldu. Zor dönemlerde, kadının savaşçı gücü, merhameti ve yaratıcılığıyla insanlar, milletler, ülkeler küllerinden yeniden doğdu. Bugünkü süreçte kadınların, iş gücüne daha yüksek oranlarda katılmaya başlamasıyla ekonominin şifalandırıcısı olacağına inanıyorum. Kadınlar daha yüksek sorumluluk alıp ekonominin çarklarının dönmesini sağlayacak. Üstelik erkeklerden çok daha barışçıl ve yaratıcı yollarla. Kadın güzellik taşır, emek taşır, gelecek taşır ama en önemlisi umut taşır. Dünyayı güzelleştirecek, şifalandıracak tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun”

Buca Belediye Başkanı Kılıç'ın bacakları kırıldı Buca Belediye Başkanı Kılıç'ın bacakları kırıldı


 
Ege Engel Siz Yaşam Derneği Başkanı İnci Sancak:
“Kadın emek, özveri ve mücadelenin vücut bulmuş halidir. Doğumdan ölüme kadar yanımızda olan, hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz birer şefkat ve özveri örneği olan kadınlar kadınların karşılıksız sevgi ile yoktan var edenlerdir. İyiliğini kimseden esirgemeyen, yetiştiren emek veren, vazgeçmeyen, asla pes etmeyen fedakar kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Eşit ve sevgi dolu bir dünya diliyorum” 
 


Avukat Biriçim Didem Özkardeş :
“Toplumların ahlaki ve kültürel gelişiminde mihenk taşı olan, ayrıca emek ve fedakarlık kavramlarıyla özdeşleşmiş bulunan kadınların; sosyal, ekonomik ve siyasi hayata katılımlarının arttığı, kadına şiddet kavramının gündemden silindiği bir ülke ve dünya istiyoruz. Kadın, kadını desteklerse, Dünya bambaşka bir yer olacak. Tüm bu alanlarda kadınlar adına savaşan bir hukukçu olarak, Dünya kadınlar gününü kutlarım"


 
Rotary 2440. Bölge Kurumsal İletişim Komite Üyesi ve 2023-2024 Dönem Guvernör Yardımcısı Betül Elmasoğlu :
“Biz kadınlar olarak Dünya’da barış, sulh istiyoruz. Bu konuda kadınlara çok iş düştüğünün de farkındayız. Kadın, neslin devamını sağlayan, geleceği şekillendirecek bireyleri yetiştirendir. Kadın, birleştirici ve bütünleştiricidir. Ancak yetmez, kadınların dünyada söz sahibi olmaları için ekonomik olarak da güçlenmeleri gerekiyor. Bu doğrultuda kadınları yönetimde, sivil toplum kuruluşlarında, devlet idarelerinde, siyasette kısacası her yerde daha fazla görmek istiyoruz. İnanın, biz istediğimiz her şeyi başarırız” 


 
NAK Kargo Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Kabaoğlu Özkan :
“Bugünün dünyasında kadınları dahil etmeden ekonomik gelişmeden bahsedemeyiz. Tam da bu yüzden her sektörde kadınların varlığı olmalıdır.  Toplumun içinde kadınlar ne kadar güçlenirse, ne kadar üst sıralara gelirse o toplumun o kadar medeni olma şansı artar. Hayata yön veren, insanı var eden, çalışan, üreten tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” 


 
Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Dirin
“Kadınlar, dün olduğu gibi bugün ve yarın da toplumun şekillenmesinde en büyük etkiyi sağlayanlar, üstlendiği misyonla toplumsal yapının demokratik temellerinin yükünü en fazla çekenlerdir. Evinde, kariyerinde ve toplumda ‘olağanüstü performansı’ en iyi şekilde yöneten kadınlar olarak bizler yaşamın her alanında yer almalı, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda hak ettiğimiz yere kendi tırnaklarımızla gelmeliyiz. Birlikte daha iyiye, hızlı ve emin adımlarla ilerlemek ümidiyle Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun”


 
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Esra Sandalcı Adam:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta var olmaya çalışan kadınların, eşit olma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri özel bir gündür. Kadın istihdamının yoğun olduğu eğitim sektöründe çalışan bir kadın olarak,  öğreten, üreten, fedakar, emekçi, yürekleri sevgi ile dolu olan tüm kadınlarımızın bu önemli gününü yürekten kutluyorum”


 
Yarkent İletişim Ajansı Genel Müdürü Nihan Yarkent İnce: 
8 Mart'ın kadınlar için anlamı o kadar büyük ki hepimiz böyle bir günde içinde bulunduğumuz durumu anlatıp çıkış yolu arıyoruz. Bunu toplumun, erkeklerin anlamasını umut ediyoruz. Kadınlar olarak sürekli mücadele ediyoruz. Atatürk'ün dediği gibi "Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" Böylesine bir gerçek karşısında biz kadınlar, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, eşit haklara sahip olana kadar durmayacağız. Hayata emekleriyle katkı veren tüm kadınların günü kutlu olsun.  

Editör: Atakan Şen