Motokuryeler Tepkili:Kamyoncuların Arkasında ''Kamyoncu'' Yazmıyor Motokuryeler Tepkili:Kamyoncuların Arkasında ''Kamyoncu'' Yazmıyor

En son 27 Ocakta Sendika yetkilileri ve saha çalışanlarının katılımı ile Sağlık İl Mürürlüğünde yapılan toplantıda, hızlı bir şekilde bu sürecin neticelendirileceği bilgisi verilmesine rağmen halen daha bir sonuç alınamaması sağlıkçıların tepkisini çekiyor. Üç yıl önceki maaşlarla şimdiki maaşlar arasında en az yüzde 300 artış olduğu, birçok ilde yapılan ihalelerde ya da güncellemelerde üç yıl için 35 bin TL bandında ödemeler yapılırken en çok sağlık persenilin bulunduğu illerden olan İzmir'de bu işin neticelendirilememesi büyük tepkilere sebep olduğu gelen bilgiler arasında. Sağlık camiasının,yetkililerden  tek isteği,maaş ve diğer özlük haklarından kaynaklı,ciddi anlamda artış gösteren ücretlerine karşılık gelen promosyon ödemesinin yapılması.
 

İl Sağlık Müdürü açıklama yapmıştı

Öte yandan İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Ocak ayı başında yaptığı açıklamada, ''''Değreli İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Tesislerinde çalışan mesai arkadaşlarım; Gerek sosyalmedya üzerinden ulşarak gerekse de başta yetkili memur ve işçi sendikasının zislerden gelen talepleri tarafımıza iletmeleri neticesinde tarafımızca sizlerin kararları doğrultusunda; Henüz sözleşme yapılmayan Yapı Kredi Bankası tarafından verilen teklifin kabul edilmeyerek 3 yıllık maaş promosyonuna yönelik çalışmalar yapılması hususunda karar alınmıştır. Sizlerin düşüncelerine her zaman değer veriyoruz. Sizlerin mutluluğu herşeyden önemli'' ifadelerini kullanmıştı. İl Sağlık Müdürü'nün bu açıklamasından bir aylık süre geçmesine rağmen, bir ilerlemenin olmadığı görüldü.

Editör: Atakan Şen