Gaziemir Aktepe’de yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için kurulan ve ikinci başkanlığını Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Emre Pınar Kılıç’ın yaptığı Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı'nda birinci etap projesi kapsamında 287 konut ve 10 işyeri inşa edilecek. Bu proje için İZBETON ile protokol imzaladıklarını ifade eden Kılıç, “İzmir’in önemli bir kentsel dönüşüm ayağını başlatıyoruz. Kadın bir iş insanı olarak kentsel dönüşüme kadının bakış açısını getirmeyi hedefliyorum. Bu süreçte Gazi City’e gelen yoğun talep ve ilgi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gazi City Satış ve Tanıtım Ofisi açılışını da yaptıklarını ve o açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve iş insanlarının katılım gösterdiğini ifade eden GaziCity İkinci Başkanı Emre Pınar Kılıç, “Bu alanda 287 konut ve 10 işyeri inşa edeceğiz. Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi iş yaşamında da önemli noktalarda görev üstleniyorlar. İş insanları olarak kurduğumuz bu kooperatiflerle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde omuz omuza çalışacağız. Kentsel dönüşüme kadın dokunuşu getireceğime ve bu noktada kadınların bu alanda da söz sahibi olacağına inanıyorum” dedi.

İlk etap başlıyor

Yaklaşık 151 milyon liralık bedelle, 37 bin 448 metrekare alanda 287 konut ve 10 iş yerini kapsayan birinci etabın inşaatının yakında başlayacağını vurgulayan Kılıç, proje hakkında şu bilgileri verdi:

Türk doğal taş sektörü İngiliz mimarlık ofislerini radarına aldı Türk doğal taş sektörü İngiliz mimarlık ofislerini radarına aldı

“İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi yetkilileri arasında imzalanan protokolle Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etabı kapsamında 287 konut ve 10 işyeri inşa edilecek. Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nın birinci etabı, konut ve işyerlerinin bulunduğu yedi bloktan oluşuyor”

Editör: Atakan Şen