Türk doğal taş sektörü İngiliz mimarlık ofislerini radarına aldı Türk doğal taş sektörü İngiliz mimarlık ofislerini radarına aldı

 İşte İzmirli kadınların, Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları:
 
“ÖN SAFLARDAYIZ”
Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Toprak :
“8 Mart, kadınların özgürlük ve eşitlik kadar, dünyayı daha güzel bir hale getirmek için savaştıkları gündür. Her zor günde olduğu gibi deprem felaketinde de kadınlar olarak en ön saflarda yer almaya devam ediyoruz"
 
“YILMADAN İLERLEYECEĞİZ"
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi:
“Ülke çapında sergilediğimiz güçlü dayanışmayla yaralarımızı sarmanın zor ama mümkün olduğunu, yaşadığımız deprem felaketinden sonra da gözler önüne serdik. Bu süreci daha çabuk atlatabilmek için ekonomik açıdan çarkları döndürmek, güçlü olmak zorundayız. Bunun için üretimin, girişimciliğin sürmesi gerekiyor. Bu zor günlerde yılmadan ilerlemeye devam edelim”
 
“KADIN GÜCÜ”
Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu Uğuz:
“Deprem felaketi hepimizi sarstı. Dönem bir olma dönemi. Bu millet, tarih boyunca büyük zorluklara göğüs gerdi. Adanalı Sultan Hanım, Tarsuslu Kara Fatma, İzmirli asker Saime, Gördesli Makbule ve daha niceleri.. Onların hikayelerini destanlaştıran zaferler değil, insanlardır. Bu felakette de kadınlar olarak bizler ön plana çıkmalı, yaralarımızı anne şefkati ile sarıp, şehirlerimizi yeniden inşa etmeliyiz. Gelin bu toplumsal enkazın altından kadın gücüyle çıkalım”
 
“ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yarkent İletişim Ajansı Genel Müdürü Nihan Yarkent İnce: 
“Biz anneyiz, ablayız, teyzeyiz, dostuz. Biz dayanışmayı çok iyi biliyoruz. Afetler, salgınlar gibi krizlerden en çok etkilenenler kadınlar, verdikleri emek, karşılıksız sevgi, şefkat ile toplumun çarkını döndürüyor. Tüm zorluklara rağmen yeni sulara yelken açmaya cesaret gösteriyoruz.  Felaketlere rağmen her koldan çabalamaya, üretmeye ve desteğe devam edeceğiz”
 
“HER SEKTÖRE AYAK İZLERİMİZİ BIRAKALIM”
NAK Kargo Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Kabaoğlu Özkan:
“Kadın yaratıcıdır, detaycıdır ama gerektiğinde işini başkasına devredebilmeyi bilecek kadar paylaşımcı ve akılcıdır. İyi bir takım oyuncusudur, güçlü sosyal bağlar kurar, hem iş hem insan ilişkilerini ustalıkla yürütür. Tüm bu becerilere sahip kadınlar olarak bizler, her sektöre ayak izlerimizi bırakmalıyız. Kadın olmadan ne toplumsal ne ekonomik gelişme düşünülemez. Bu amaçla güçlenmeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki bu güç, yaşanan bu zor zamanları aşabilmek için de bize yol gösterici olacak”
 
“GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ ÜLKE”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel:
“Kadın, emeğin, özverinin ve mücadelenin adıdır. Gönlüne dünyaları sığdırandır. Güçlü kadın demek, güçlü bir ülke demektir. Yaşadığımız bu zor günlerde kadın kadına dayanışma içinde olmaya, güvene, kararlılığa, cesur ve araştırmacı kadın ruhuna çok ihtiyacımız var. Hepimize kayıpsız, kaygısız, eşit ve sevgi dolu bir dünya diliyorum”
 
“KADIN BİRLEŞTİRİCİDİR”
Kızılay Kadın İzmir Şube Başkanı Gonca Aslan:
“Kadınlar hep mücadelesi içinde. Tek ses olup bu sorunların üzerine gitmeliyiz. Biz kadın liderler olarak örnek olmalı, çoğalmalıyız. Bir toplumun gelişmişliğinin, kadın istihdamı ile doğru orantılı olduğunu unutmayalım. Kadınları yönetimde, sivil toplum kuruluşlarında, devlet idarelerinde, siyasette kısacası her yerde daha fazla görmek istiyoruz. İnanıyoruz ki kadınların mücadele azmi, refaha giden yolu gösterecek”
 
“ANADOLU KADINI ELE ELE”
Avukat Biriçim Didem Özkardeş :
“Deprem felaketiyle binlerce vatandaşımızı kaybettik. Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Atatürk'ün dediği gibi "Dünyada hiç bir milletin kadını, 'Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez!" Anadolu'nun kadınları yine el ele verip, yaralara merhem olacak, iyileşmek ve tekrar ayağa kalmak için sonsuz bir çaba ile güç olacaktır. Kadın hakları için mücadele vermeyi ilke edinmiş bir avukat olarak bu dönemde de desteklerimi esirgemeyeceğim”
 
“MÜCADELEYİ BIRAKMAYIZ”
Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem İpbaş Bağış:
“Kadına değer veren, verdiği değeri her gün artıran bir Türkiye istiyoruz. Bu yolu gerekirse kendimiz açmalıyız. Evinde, kariyerinde ve toplumda ‘olağanüstü performansı’ en iyi şekilde yöneten kadınlar olarak daha çok çalışmalı, yaşamın her alanında yer almalı, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda hak ettiğimiz yere gelmeliyiz. Mücadeleyi hiç bırakmayacağız. Bu zor günlerde de birbirimizin yaralarını sarmak için canla başla mücadele ediyoruz”
 
“CESARETLE YARALARI SARIYORLAR”
Boyacıoğulları Ömür Süt Ürünleri Müdürü Esra Boyacıoğlu:
“Tarih boyunca olduğu gibi deprem felaketini yaşadığımız bu zor günlerde de sevgi ve cesaretiyle yaraları saran kadınlara minnettarız. Daha mutlu, daha özgür, korkmadan var olabildiğimiz, var edebildiğimiz her anlamda kayıpsız bir dünya diliyorum"
 
“HER SEKTÖRDE KADIN OLMALI”
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan:
“Bugünün dünyasında kadınları dahil etmeden ekonomik gelişmeden bahsetmek mümkün değil. Bu yüzden her sektörde kadınların var olmalı. Kadınlar olarak ne kadar güçlenirsek, toplum da o kadar güçlenir. Kadın gücünün ve öz verisinin neleri değiştirebileceğini deprem felaketinde de gördük. O yüzden insanı var eden, hayata yön veren kadınlar olarak çalışmaya devam edeceğiz"
 
“MİNNETTARIM”
KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren:
“Kadınlar,  üstlendiği misyonla toplumsal yapının yükünü en fazla çekendir. Özellikle deprem sonrası kadınların sergilediği mücadele ve dayanışma bir kadın olarak bana gurur verdi. Kalbimizin buruk ama 'bir' attığı bu zor günlerde, hayata ve insanlığa emekleriyle katkı veren tüm kadınlara minnettarım”
 
“GELECEK NESİLLER İÇİN”
Avcılar İnşaat Pazarlama ve Satış Koordinatörü Ayça Er:
“Kadın bakışı, estetik dokunuşu, disiplini ve anaçlığı her işte olduğu gibi bizim sektörümüzde de farklı bir sinerji yaratıyor. Bu sinerjinin çoğalması için her yerde, her iş kolunda kadının sesi yankılanmalı. Bunu gelecek nesillerimize de borçluyuz. Deprem felaketinde sahada en çok kadınlarımızı gördük. Onlara destek olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki aynısını onlarda bizim için yapardı. Çünkü biz biriz"
 
“TOPLUMUN MİHENK TAŞI”
İTÜ Geliştirme Vakıf İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam:
“Hayatın her alanına katkı sağlayan kadınlar, toplumun mihenk taşıdır. Eğitimli kadın, güçlü toplum demektir. Ben de kadın istihdamının yoğun olduğu eğitim sektöründeki bir kadın yönetici olarak, topluma güçlü bireyler kazandırmak için var gücümle çalışıyorum. Kadınların kendi güçlerine inandığı, hayallerinin peşinden gittiği, üreterek topluma fayda sağladığı, her alanda özgürce yer aldığı, kadınlara gereken saygının gösterildiği bir toplum düzeni diliyorum”
 
“ENGELLERİ AŞARIZ”
Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Dirin Gülcan:
“Deprem felaketi hepimizi yasa boğdu. Yaralarımızı sarıp, zor da olsa devam etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de kadın yönetici ve girişimci sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak halen ailevi sorumluluklar, kültürel önyargı, bilinçsizce koşullandırmalardan kaynaklanan özgüven eksikliği, kadının önünde bir engel gibi durabiliyor. Bu engelleri aşabileceğinize inanırsanız, emin olun aşıyorsunuz. Yine emin olun ki biz kadınlar, çok güçlüyüz"

Editör: Atakan Şen