KalDer İzmir Şubesi, ‘CEO’lar ile Kahvaltı’ etkinliği adı altında düzenlediği toplantılara devam ediyor. Ege Serbest Bölgesi’nde Hugo Boss ev sahipliğinde yapılan ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katıldığı toplantıda ESAS Holding CEO’su Çağatay Özdoğru konuk konuşmacı olarak hazır bulundu.

ESAS Holding’in kuruluşundan bu yana kurum bünyesinde bulunan Çağatay Özdoğru, hem ESAS Holding’in kuruluşunu hem de yatırım ve faaliyet alanlarını konuk CEO’lara aktarırken, aynı zamanda gelecek yatırımları ve Türkiye’nin 2024-2025 ekonomik öngörülerini paylaştı.

İzmirli Gelinlik, Damatlık ve Abiyeciler Londra’da İzmirli Gelinlik, Damatlık ve Abiyeciler Londra’da

Toplantının açılışında konuşan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, KalDer İzmir Şubesi olarak 2023 yılının son etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, ev sahibi olarak kendilerini ağırlayan Hugo Boss’a teşekkür etti.

‘CEO’lar ile Kahvaltı’ toplantılarının üst düzey yöneticilerin fikir alışverişinde bulunması açısından son derece değerli çıktıları olduğunu ifade eden Dr. Kılıç, ESAS Holding CEO’su Çağatay Özdoğru’yu ağırlayarak gelecek projeksiyonu yapmak istediklerini söyledi. Firmaların 2023 yılını değerlendirerek 2024 bütçelerini hazırladığı bir dönemde yaptıkları bu toplantının faydalı olacağına inandıklarını vurgulayan Kılıç, 2024 yılında CEO’lar ile buluşmalara devam edeceklerini söyledi.

Özdoğru: “Enflasyona rağmen tüketim düşmüyor”

 

ESAS Holding CEO’su Çağatay Özdoğru ise öncelikle KalDer İzmir Şubesi’ne davetten dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. ESAS Holding’in kuruluş sürecini içerden yaşamış bir profesyonel olarak o zaman yapılan cesaretli atılımları, hedeflerin süreç içinde nasıl geliştiğini ve değiştiğini anlatan Özdoğru, 2000 yılında kurulan Esas Holding’in, Türkiye'nin en büyük aile yatırım şirketi olduğunu ifade etti. ESAS Holding’in Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Sabancı Holding'in beş kurucu üyesinden biri olan Şevket Sabancı'nın birinci ve ikinci kuşak aile üyeleri tarafından finanse edildiğini vurgulayan Özdoğru, “İstanbul ve Londra'da ofisleri bulunan ESAS Holding, bugüne kadar özel sermaye, gayrimenkul, girişim sermayesi ve kamu piyasaları dahil olmak üzere küresel olarak çeşitli varlık sınıflarında coğrafi olarak çeşitlilik gösteren 175'ten fazla yatırım yaptı. Yatırımlarına da farklı mecralarda devam ediyor” dedi.


“Üretmekten başka çaremiz yok”

2023 yılının herkes açısından zorlu geçtiğini, 2024 yılında da benzer bir manzaranın bizi beklediğini söyleyen Özdoğru, “Ancak önceki kriz dönemlerinden farklı olarak bu süreçte tüketim düşmüyor. Bünyemizde İstanbul dışında AVM yatırımları olduğu için AVM verilerine sahibiz ve tüketim asla düşmüyor, aynı hızla devam ediyor. Hem AVM’ye gelen kişi sayısı bakımından hem de ciro bakımından bir düşüş görmüyoruz. Bu yönüyle bu yaşadığımız süreci diğer dönemlerden ayırabiliriz” dedi.

Türkiye’nin üretmekten başka çaresinin olmadığını ve katma değerli üretime odaklanılması gerektiğini söyleyen Özdoğru, “10 bin dolar seviyesindeki milli gelirin 30 bin dolar seviyelerine nasıl çıkarırız, ülkemizdeki her firmanın, her kurumun buna kafa yorması gerekiyor. Özel sektör, kamu el ele bunu sağlayacak atılımları yapmak zorundayız” diye konuştu.

Editör: Birgül Gümüştaş