Buca Kaynaklar mevkiinde oluşturulan GençKal Korusu’nda düzenlenen fidan dikim töreninde KalDer Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Doğan ve Serhat Tolga Sönmez, KalDer Genel Sekreteri Aylin Paksoylu, Kurumsal İletişim ve Üyelik Yöneticisi Banu Sarıcan, Ege Orman Vakfı Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Sırma Buğdaycı ve GençKal üyeleri hep birlikte fidanları toprakla buluşturdu.  Ege Orman Vakfı Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Sırma Buğdaycı doğaya yaptıkları bu anlamlı katkıdan dolayı GençKal üyeleri ve KaDer Yönetimine teşekkür ederek KalDer Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Doğan ve Serhat Tolga Sönmez’e plaket takdim etti.KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, iklim krizinin tüm yakıcılığı ile hayatımıza etki etmeye başladığını söyleyerek, doğaya dokunan, insanoğlunun doğaya verdiği zararı bir nebze olsun tersine çevirecek her girişimin son derece değerli olduğunu söyledi.GençKal üyelerinin önerisi ile bu projeye başlandığını, GençKal üyelerinin yaptıkları bağışlar ve KalDer İzmir Şubenin de desteği ile bir GençKal Korusu oluşturduklarını ifade eden İzmir Şube Başkanı Kılıç, “Ege Orman Vakfı işbirliği ile Buca Kaynaklar mevkiinde 512 fidanlık bir koru oluşturduk. Önümüzdeki süreçte hem GençKal olarak hem de KalDer İzmir Şubesi olarak yeni koru ve orman oluşturmaya devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk projeleri her kurum için büyük önem taşıyor. Bizde bu bilinçle KalDer İzmir Şubesi olarak bu projelere her zaman destek olacağız” diye konuştu.

“Ormanlarımız yanmasın”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek

Geçtiğimiz yıl orman yangınları ile ülkemizin çok büyük ormanlık alanlarının yok olduğunu ifade eden Kılıç, “Umuyorum yaza giriş yapacağımız şu dönemde yeni orman yangınları ile karşı karşıya kalmayız. Uzun yıllarda oluşan ormanlık alanlarımızı bu kadar kolay kaybetmememiz gerekiyor. Herkesin bu süreçte dikkat göstermesi, ormanlarımızın korunması adına hem vatandaşların hem de sorumlu kurumların bu konuda azami hassasiyet göstermesi gerekiyor” dedi.

5 (2)-1

Kılıç: “İzmir’in ormanlarını arttırmalıyız”

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre İzmir’in 2.514.737 hektarlık alanda 559 bin 781 hektarı normal koru, 461 bin 246 hektarı ise bozuk koru olmak üzere 1 milyon 21 bin hektarlık ormanlık alanı olduğunu hatırlatan Kılıç, “İzmir için ormanlık alanın genel alana oranı yaklaşık yüzde 41. Bu rakamı en azından yüzde 50’nin üzerine taşımak, orman zenginliğimizi arttırmak durumundayız. İzmir’deki STK’ların bu konuda çalışma içine girmesi son derece önemli” dedi.

Editör: Melisa Kucuk