KalDer İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde, KalDer Kayseri Şubesi’nin katılımı ile düzenlenen ve iki gün süren teknik gezide katılımcılara her firma tanıtım sunumlarını yaptılar. Sunumlardan sonra başta Ar-Ge ve üretim sahaları KalDer üyelerine gezdirilirken, tüm üretim aşamaları ayrıntıları ile aktarıldı. Bununla birlikte EFQM Mükemmellik Modelini uzun yıllardır şirketlerinde uygulayan ve Mükemmellik Ödülü sahibi olan firmalar, mükemmellik yolculuklarını da konuklara aktardılar. Teknik gezinin ilk durağı mürekkep firması Toyo olurken, ikinci durak ise Bosch Termoteknik  fabrikası oldu. Her iki firmanın tüm üretim aşamalarını ve üretim sistemlerini inceleyen KalDer heyeti, ikinci gün ESBAŞ’da Eldor firmasını ziyaret etti. Eldor’da da tanıtım ve ödül yolculukları ile ilgili sunumları izleyen heyet, sonrasında üretim hatlarını inceleme fırsatı buldu.

40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama 40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama

Geziler sürecek

KalDer Kayseri Şubesi Genel Sekreteri Latife Şahin, bu gezi için ev sahipliği yapan KalDer İzmir Şubesi’ne teşekkür etti. Ziyaret ettikleri tüm firmaların teknik geziye uygun sunumları ile bilgilendirildiklerini ifade eden Şahin, Kayseri’nin önde gelen firmaların mühendis kadrosundan güçlü bir katılım ile bu geziye geldiklerini söyledi. Şahin, “Profesyonel ve kurumsallaşmış uluslararası firmaların üretim anlayışlarını ve çalışma prensiplerini yerinde incelemek hepimiz için son derece doyurucu oldu. Tüm  üyelerimiz fazlasıyla memnun kaldılar. Önümüzdeki süreçte benzer gezileri yapmaya devam edeceğiz. Bize kapılarını açan tüm firmalara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KalDer İzmir Şubesi Genel Sekreteri Aylin Paksoylu ise KalDer Kayseri Şubesi’ni ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek, tamamı KalDer üyesi olan uluslararası firmaları ziyaret etmenin herkes açısından faydalı olduğunu söyledi.

Profesyonellikte sadece Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen firmaların kapılarını KalDer’in farklı illerdeki üyelerine açmanın son derece olumlu çıktıları olduğunu ifade eden Paksoylu, “Önümüzdeki süreçte bu tarz teknik gezilere devam edeceğiz. Bizi tesislerinde ağırlayan ve uzun yıllardır KalDer üyesi olan, desteklerini bizlerden hiç eksik etmeyen Toyo, Bosch, Eldor firması genel müdürlerine ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen