Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve seçim nedeniyle bir hafta ertelenen Zübeyde Hanım Koşusu, bu sabah büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Başvuruları 3.5 saat gibi rekor bir sürede dolan koşuda, Karşıyaka ve İzmir’in yanı sıra Mersin’den Gümüşhane’ye, İstanbul’dan Kayseri’ye kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplam 1750 katılımcı ter döktü. Çocuklar, ileri yaşlılar ve engelli bireylerin de yer aldığı organizasyon unutulmaz görüntülere sahne olurken; omuz omuza koşan tüm yurttaşlar, Atatürk’ü ve Zübeyde Hanım’ı bir kez daha sonsuz minnet ve saygıyla andı.

4 BİN METRELİK PARKUR

Ege Üniversitesi, Sualtı Ragbisi sporuna her yaştan yetenek kazandırıyor Ege Üniversitesi, Sualtı Ragbisi sporuna her yaştan yetenek kazandırıyor

Atatürk'ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi anısına geleneksel hale getirilen koşu, bugün saat 09.00’da Anayasa Meydanı’ndan başladı. Sahil, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi boyunca devam eden koşu güzergahı, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda son buldu. Sıralamanın genel klasman ve 14 farklı yaş kategorisinde yapıldığı, çip sistemi ile izlenen etkinlik kapsamında toplam 4 bin metrelik parkur koşuldu. Her katılımcıya tişört ve madalya, kategorilerinde ilk üçe girenlere ise törenle kupa takdim edildi. Ayrıca sponsorlara da teşekkür plaketi verildi. Törenin katılımcıları arasında Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay ile birlikte başkan yardımcıları, bürokratlar, meclis üyeleri, Karşıyaka’nın eski belediye başkanlarından Şebnem Tabak, Türk Atletizmi’nin efsanelerinden Semra Aksu ile muhtarlar da yer aldı.

“SİZİNLE GURUR DUYUYORUM”

Geleneksel Zübeyde Hanım Koşusu’nu her yıl olduğu gibi büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tugay, “Bu koşu; ülkemizin değerli annelerinin adına, huzurunda buluştuğumuz Zübeyde Hanım’ın maneviyatı için yapılmış bir koşudur. Bu sabah sizleri görünce çok duygulandım, gururlandım. Atatürk’ümüzün kurduğu Cumhuriyet, bizim için de bir ideal. Türkiye’yi dünyada saygın bir yere getirmek, çocuklarımızı bu ülkeye sevgi ve saygıyla bağlayıp gelecekte de burada mutluluk içinde, başarılarla yaşamalarını sağlamak hepimizin en çok istediği şey. Bunun için öncelikle ülkemizi ve insanlarımızı sevmeye, gençlere inanmaya ihtiyacımız var. Atalarımıza minnet duymaya ihtiyacımız var. Buradaki herkesin vatan sevgisiyle, ülkesine bağlılıkla burada bulunduğunu biliyorum. O yüzden sizlerle gurur duyuyorum. Biz Karşıyaka’yız, İzmir’iz, Türkiye’yiz. Sizler bu ülkenin umudu, geleceğisiniz. Bu yarışta herkes bizim için birincidir; tüm katılımcılarımızı tek tek kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

84’LÜK ŞAMPİYON RENK KATTI

Erkekler 75 yaş ve üzeri kategorisini birinci tamamlayan Ergüder Yönt ise “Dolu dolu 84 yaşındayım. 20 Haziran’da 85 yaşına gireceğim. Sizlere söyleyebileceğim şey şu; Sakın sigara içmeyin. Ben sigara içmediğim için sağlıklıyım. Biz her sene doktor muayenesinden geçiyoruz, öyle koşuyoruz. 14 Mart'ta İstanbul Balkan Şampiyonasında 400 metrede birinciyim, 3 bin metre yürüyüşte birinciyim, bayrak yarışında da birinciyim. Ayrıca 2 bin engel atlıyorum, su engeli. Onun da 75 ve 80 yaş kategorileri Balkan rekorları bana ait” diye konuştu.

34. Zübeyde Hanım Koşusu’nda dereceye girenlerin tam listesine Karşıyaka Belediyesi’nin www.karsiyaka.bel.tr adresli internet sitesinden ulaşılabilir.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal