AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Bayraklı’da gerçekleştirdiği bir dizi program ve ziyaretin ardından İlçe Başkanı Halil Polat ve beraberindekiler ile birlikte yapımı devam eden Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan ve son hazırlıkları inceleyen Kırkpınar, hastanenin en kısa sürede hizmete açılacağını belirterek, açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının planlandığını vurguladı.

CHP’li Görkem Duman'a destek yürüyüşü CHP’li Görkem Duman'a destek yürüyüşü

Kırkpınar, “İzmir’e ve bölgemize hizmet verecek olan şehir hastanemiz inşallah en kısa sürede hizmete açılacak. Çeşitli nedenlerden dolayı bazı gecikmeler yaşandı. Ama artık son hazırlıklar yapılıyor. Bugün İlçe Başkanımız Halil Polat ile birlikte burada yetkili arkadaşlardan bilgi aldık. İl Sağlık Müdürlüğümüz de gerekli çalışmaları hassasiyet ile yapıyor ve yapılan çalışmaları da takip ediyor” dedi.

AK Parti olarak sağlıkta büyük bir değişim ve dönüşüm çalışması yaptıklarını belirten Kırkpınar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci yaşandı. Ama yaptığımız sağlık yatırımları ile biz bu dönemi en az sıkıntı ile atlattık. Son asrın en büyük sağlık krizini milletimizi muhalefetin ‘sahra hastanesi’ diye reklamını yaptığı derme çatma yapılara muhtaç etmeden hamdolsun alnımızın akıyla yönettik. Her ne kadar muhalefet, çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli, bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor. Sağlık alanında gösterdiğimiz tartışılmaz başarı insanlığa hizmet yolunda yeni fırsatları önümüze sermiştir. Bu başarının gerisinde son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü sağlık alt yapısı ile insanı merkeze alan sağlık sistemi vardır. Türkiye Yüzyılımızın en iddialı alanlarından birisini de sağlık olarak belirledik. Büyük yatırımlar ve inovatif iş birliği yöntemleriyle inşa ettiğimiz şehir hastanelerimiz ile zenginleştirdiğimiz, yetişmiş insan kaynağımız bu başarıda büyük pay sahibidir.

Editör: Atakan Şen