Depremin ilk gününden itibaren arama, kurtarma çalışmalarına katılarak, bölgeye acil yardım ve ihtiyaç malzemeleri gönderen Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu çadır kentte hayat başladı. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesini yaşam alanına çeviren Konak Belediyesi, 100 çadırda yaklaşık 500 kişiye barınma imkânı sundu. Kurulur kurulmaz hızla dolan çadır kente yerleştirilen depremzede vatandaşlara, ihtiyaç duydukları hijyen ürünleri, yatak, yorgan ve giysiler de teslim edildi. Çadır kente ilk geldiklerinde kayıtları yapılan depremzede ailelerin özel durum ve gereksinimlerine göre ek önlemler alınırken, belediyenin uzman personeli de vatandaşlara psikolojik destek sunuyor.

İzmir'de etil alkol kaçakçılarına operasyon İzmir'de etil alkol kaçakçılarına operasyon

İki mobil mutfakla üç öğün yemek

Okulun spor sahasını, iki mobil mutfağın bulunduğu bir yemekhaneye dönüştüren Konak Belediyesi, çadır kentte kalan vatandaşlara sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün yemek servisi yapıyor. Konak Belediyesi’nin çadır kentinde çocuklar için özel bir alan da oluşturuldu. Kurulan mavi çadırda çocuklar için eğlenceli ve eğitici aktiviteler düzenleniyor. Aileler okulun içinde bulunan ve dönüştürülerek daha kullanışlı hale getirilen duş ve tuvaletleri kullanıyor. Çadır kentin bakım ve temizliği de Konak Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.

“Yaşam alanı kurduk”

Konak Belediyesi ekiplerinin depremin ilk gününden bugüne bölgede olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çadır sayısını hızla artırmaya gayret ettiklerini söyledi. Batur, “İlk etapta yüz çadırlık bir yaşam alanı kurduk. Talep olan, ihtiyaç duyulan yerlerde çadır kentlerimizi kurmaya devam edeceğiz. Sadece çadır değil, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, onlara psikolojik destek sunduğumuz, çocuklarımızın eğitici aktivitelere katıldığı yaşam alanları oluşturuyoruz. Öğünlerin düzenli sunulduğu, bakımı, temizliği yapılan yerler bu alanlar. Çok büyük acılar, kayıplar yaşayan vatandaşlarımızın bir nebze de olsa rahat yaşamalarını sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. Elimizden geleni yaptık. Hatay’da hizmet sunmuştuk. Şimdi Kahramanmaraş’tayız. Kahramanmaraş’ta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın organizasyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Öztunç’tan Batur’a teşekkür

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da Konak Belediyesi’nin çadır kentini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Twitter hesabından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un hesabını ekleyerek, fotoğraflarla ziyaret anlarını paylaşan Öztunç, Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş merkeze yemekhanesi, çocuklar için özel alanı olan 100 çadırlık bir çadır kent kurduğuna dikkat çekti. Öztunç, paylaşımında Başkan Batur’a şahsı ve hemşehrileri adına teşekkür etti.

Editör: Atakan Şen