Dünya Hayvanları koruma Günü’nde hizmete açılan, Konak Belediyesi’nin ödüllü projesi, Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi misafirlerini ağırlamaya başladı. Ekim ayından bu yana hizmet veren merkez sayesinde, engellerinden ötürü sokakta yaşamaları mümkün olmayan birbirinden sevimli kediler, yeni yıla güvenli bir yaşam alanında girme şansına sahip oldu. Modern tasarımıyla dikkat çeken merkezin bir bölümü tedavi ve rehabilitasyon için kullanılırken, sevimli kedilerin vakit geçirmekten büyük keyif aldığı dinlenme ve oyun alanında, eğlenceli anlarına tanık olmak mümkün. Gelen ziyaretçilere kendilerini sevdirmek için birbirinden sevimli oyunlar yapan engelli kediler, güvende olmanın verdiği huzurun tadını çıkarıyor. Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli kedilerin bakım ve tedavilerinin yanı sıra onların sevgi dolu ömürlük bir yuvaya kavuşmaları için sahiplendirme de yapılıyor.

Can dostlar emin ellerde

Battı çıktıda ışık göründü Battı çıktıda ışık göründü

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Konak Hayvan Sağlığı Merkezindeise geçtiğimiz yıl, yaklaşık 8 bin sokak hayvanının tedavi, bakım, kısırlaştırma ve aşılama işlemlerigerçekleştirildi.  Merkezde, bir yıl içinde yaklaşık 4 bin 500 kısırlaştırma yapılırken 6 binin üzerinde can dosta da kuduz aşıları yapıldı. Deneyimli veteriner hekimler tarafından muayene ve bakımları yapılan hayvanların test ve tetkikleri için ise donanımlı cihazlar kullanıldı.

Can dostlar için Konak Belediyesi ve sivil toplum el ele

Konak Belediyesi 2022 yılında sayıları 50’yi aşan sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 3.Patilerin Festivaline de ev sahipliği yaptı. Patilerin Festivali, doğa ve hayvanseverleri Konak’ta buluştururken Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, festival alanında kurduğu stantta, hayvan sahiplenen veya sokaktaki canları besleyen vatandaşlara 1 tonu aşkın mama armağan etti. Festivalde, Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi’nden, biri engelli 11 kedi ile 4 köpek de duyarlı vatandaşların sahiplenmesiyle ömürlük yuvalarına kavuştu. Yıl boyu sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvanlar için Projeler Derneği’nin (Hipder) bakımını üstlendiği sevimli köpeklerin de sağlık taramalarını gerçekleştirdi. Sayıları 100’ü bulan köpeklerin sağlık kontrollerini gerçekleştirdi, kuduz aşılarını yaptı ve çip taktı.

Editör: Atakan Şen