Can Radyo'da MedCezir Deniz'in Bayraklı Belediyesi'nin yeni logosuna 8 milyon ödendiği iddialarını dile getirdikten sonra Serdar Sandal, 8 milyon TL ödendiği iddia edilen yeni logonun sadece 2 boyoz 1 yumurtaya hazırlattığını açıklamıştı. Konuyla ilgili sorularını Can Radyo mikrofonlarından dile getiren Deniz, Başkan Sandal’a bu kez sert sorular yöneltti.

MedCezir Deniz'in Bayraklı Belediyesi'nin yeni logosuna 8 milyon lira ödendiğini gündeme getirmesinden sonra Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İzmir’in Kalbi dedik, sadece 2 boyoz ve 1 yumurtaya hazırlattık! “8 milyonu rakamla yaz” desek yazamayacak kişilerin asılsız ve komik söylemlerine lütfen kulak asmayın." ifadelerini kullanmıştı. Kamuoyu, sadece 2 boyoz ve 1 yumurtaya hazırlattık diyerek  konuyu tiye alan Serdar Sandal'a sorular yönelten Deniz  ‘’ Gerçek rakamı belgeleri ile sizden öğrenmek istiyoruz.’’ dedi

Serdar Sandal'ın açıklamasına değinen Deniz şöyle konuştu:

"Ben üç ayrı üniversitenin 3 ayrı fakültesinden mezun biri olarak, 8 milyonu rakamla yazmayı elbette ki biliyorum. Ancak sen aday adaylığı dönemindeyken 8 milyonu telaffuz bile edemezken şimdi yazabiliyor olmana sevindim.Pazartesi gününden beri gündeme getirdiğimiz logo konusunda dün sosyal medya üzerinden boyozlu yumurtalı alaycı bir şekilde cevap veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a bazı sorularım olacak.

1. Sevgili Başkan eğer bu logo tasarımını ve yaptığınız ilan reklam ve bilbord çalışmalarını gerçekten iki boyoz ve yumurta karşılığı gerçekleştirdiyseniz bu Bayraklı Belediyesi'ne hibe yapıldığı anlamına gelir. Bildiğim kadarıyla belediyenin hibe kabul edebilmesinin meclis kararı ile olması gerekiyor. Bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız ilan reklam ve bilbord çalışmaları hibe ise belediye meclis kararı nerede?

2. Sevgili başkan  bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız tasarım ilan reklam ve bilbord çalışmaları hibe değil açık usul ihale edildiyse ekapta neden ilanı bulunmuyor?

3. Sevgili Başkan  bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız tasarım ilan reklam ve bilbord çalışmaları hibe değil kapalı zarf usül ihale edildiyse ekapta neden ilanı bulunmuyor?

4. Sevgili Başkan  bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız tasarım ilan reklam ve bilbord çalışmaları hibe değil teklif usulü ile ihale edildiyse ekapta neden ilanı bulunmuyor?

5. Sevgili Başkan  bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız tasarım ilan reklam ve bilbord çalışmaları hibe değil pazarlık usulü ile ihale edildiyse ekapta neden ilanı bulunmuyor?

Başkan Kırgöz’den Genel Başkan Özgür Özel’e ziyaret Başkan Kırgöz’den Genel Başkan Özgür Özel’e ziyaret

6. Sevgili Başkan  bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız tasarım ilan reklam ve bilbord çalışmaları hibe değil doğrudan temin usulü ile ihale edildiyse ekapta neden ilanı bulunmuyor?

7. Sevgili Başkan  bu logo bile diyemeyeceğim fotoğraf için yaptığınız tasarım ilan reklam ve bilbord çalışmalarının 8 milyonu bulduğu iddia edilen bedeli doğru değilse neden gerçek rakamı size oy veren Bayraklı Halkıyla, birlikte Bayraklı'yı yönettiğiniz değerli meclis üyeleri ile bile paylaşmıyorsunuz? Gerçek rakamı belgeleri ile sizden öğrenmek istiyoruz.

Ayrıca Serdar Sandal'ı savunan bazı internet yayıncılarına da değinen Deniz şöyle devam etti:

''Sevgili Başkan siz iliştirilmiş gastecilerinizle(!) üstüne basa basa GASTECİ diyorum çünkü onlara ne yazık ki Gazeteci diyemiyorum çünkü dersem benim dışımda, Ankara Gazi Basın Yayın Gazetecilik ve Halkla ilişkiler bölümünden 1984 yılında mezun olmuş ve bize gazetecilik aşkını aşılayan sevgili babam Ali Rıza Kafalı'ya, bu ülkede gazetecilik yapmanın bedelini hayatıyla, özgürlükleri ile ödeyen Metin Göktepe'ye, Uğur Mumcu'ya, Abdi İpekçi gibi nice üstadlarıma ve ayrıca hiçbir sözleşmeye bağlı kalmadan bu mesleği 28 senedir onuruyla icra etmiş sevgili abim Gökhan Kafalı'ya saygısızlık etmiş olurum. Sevgili Başkan siz iliştirilmiş gastecilerinizle(!) hayal aleminde iken sizi rahatsız edecek sorularım elbette sürecek."

Editör: Alper ÜNALAN