Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen Özdere Çukuraltı mahallesinde bölge okul öğrencileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) katılımları ile sakız ağacı dikim etkinliği gerçekleştirildi. ’Ağaç yaşken eğilir’ sloganıyla yola çıkan Menderes Belediyesi Başkan V. Özkan çocukların emeğinin olduğu her şey daha bereketli oluyor dedi. Menderes’te sakız ağacı yetiştirme potansiyelinin yüksek olduğunu dile getiren başkan Erkan Özkan topraklarımız çok verimli, bu topraklarda mandalina,salatalık, üzüm narenciye ,avokado yetiştiği gibi artık ağaçlardan sakız da damlayacak dedi.

WhatsApp Image 2023-04-14 at 12.06.34 (1) WhatsApp Image 2023-04-14 at 12.06.34 (2) WhatsApp Image 2023-04-14 at 12.06.34

Başkan Çiçek’in İlk Toplantısı Muhtarlarla Başkan Çiçek’in İlk Toplantısı Muhtarlarla

Bölge okulu öğrencileri tarafından sakız ağacı dikildi

Tarımsal Hizmetler Müdürü Teoman Aygün konuyla ilgili olarak şunları kaydetti, “ Menderes Belediyesi ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak bölgemizin farkındayız ve bu yönde ciddi çalışmalar yapmaktayız. Bölgenin ihtiyaçlarını bilirkişiler, üreticilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile bir araya gelerek belirliyor ve ona göre bir yol haritası geliştiriyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da şimdilik sakız ağacı dikimi gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimizin toprak ile tanışması ve kendi diktikleri ağaçların büyüme serüvenine ortaklık ederek gelişimlerine katkı sağlamak. Bu yönde verimli ve yerinde çalışmalarımız devam edecek”.

Bölge halkı ve öğrenciler memnun

Sakız ağacı dikimi etkinliğine katılan bölge ve civar yerlerden gelen halk ile etkinliğe büyük katkısı olan öğrenciler ve STK üyeleri bu etkinlikten memnun olduklarını ve Menderes Belediyesinin bu konulara özen göstermesini takdir ile karşıladıklarını dile getirerek, bu tarz tarımsal faaliyetlerin çoğalmasını istediklerini belirttiler Toprak hepimiz için çok önemli ama en çok çocuklarımız için Menderes Belediyesi Başkan V. Özkan, “bu tarz etkinliklerin öğrenciler için faydalı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın toprak ve bitkiler ile iç içe olmasının gelişimlerine olumlu katkılar sağlayacağı kanısındayım. Böylelikle çocuklarımızın yaşadığı coğrafyanın farkına varmaları ve daha yaşanılası bir yer haline getirecekleri inancındayım. Ayrıca bölgemiz içinde bu tarz etkinliklerin yerinde olduğunu düşünüyorum. Tarımsal hizmetler müdürlüğümüz bölge şartlarına uygun çalışmalar yapıyor ve bu yönde çalışmalarını devam ettiriyor. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal