Tüm Türkiye’yi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen büyük felaket sonrası, Menemen’den deprem bölgesine başlatılan yardımlar salonlara sığmadı. Menemenlilerin destekleriyle toplanan paketlerle dolan 4 tır daha afet bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.

Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl  mesajı ve 2023 değerlendirmesi Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl mesajı ve 2023 değerlendirmesi


BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Dayanışmanın ve yardımlaşmanın Menemen’de tam anlamıyla yaşandığını ifade eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Türk Milleti olarak asrın en yıkıcı afetiyle karşı karşıyayız. Acımız tarifsiz. Afet bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere başlattığımız kampanyamız kapsamında Menemenli hemşehrilerimiz, bir olduk, beraber olduk, kenetlendik. Halil Alkaya Pazar Yeri ve Egekent 2 Spor Salonu’ndaki toplama merkezleri hemşehrilerimizin destek paketleriyle doldu taştı. Menemen Belediyemizin imkânlarıyla hazırladığımız yardım malzemeleri ve vatandaşlarımızdan gelen ihtiyaç malzemelerini, tırlara yükleyerek afet bölgesine gönderdik. Menemen halkı her zaman olduğu gibi dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini ortaya koydu. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Afet bölgesindeki Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimizle de sürekli temas halindeyiz. Rabbimden yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifa vermesini diliyorum” diye konuştu.

MAKUR GAZİANTEP’TE
Menemen Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası kapsamında bu zamana kadar, 20 tır dolusu insani yardım malzemesi ve 2 mobil jeneratör aracı afet bölgesine gönderildi. Öte yandan afetin hemen ardından deprem bölgesine giden Menemen Belediye Arama Kurtarma
Birimi (MAKUR) de Osmaniye’deki AFAD koordinesindeki çalışmasını tamamladı. MAKUR ekibi şimdi de depremin vurduğu bir başka şehir olan Gaziantep’in Islahiye ilçesine gitti. Bölgede önce arama kurtarma faaliyetlerine katılacak olan MAKUR ekibi, ayrıca acil yardım malzemelerinin mağdur vatandaşlarımıza sevkini de koordine edecek.

Editör: Atakan Şen