TÜRKİYE’de “kent konseyi” kavramının öncü ismi Yrd.Doç.Dr. Metin Erten,  İzmir Kent Konseyi’nin 12 Şubat Cumartesi günü yapılacak genel kurulu öncesinde başkan adaylığını açıkladı. Daha önce Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucusu, Karşıyaka Kent Meclisi Başkanı, Konak Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü görevlerinde de bulunan Erten’in bugüne kadar yerel yönetimlerle ilgili yayımlanmış beş kitabı bulunuyor.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek

ÇEVRE BİLİMLERİ KONUSUNDA UZMAN
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu Erten, İstanbul Üniversitesi’nde, belediyelerde çevre sorunları alanında yüksek lisans, su havzalarının yönetimi konusunda doktora yaptı. Erten, son olarak Muğla Üniversitesi’nde Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıp, yerel yönetimler, çevre sorunları, doğal kaynaklar ve çevre ekonomisi, kentleşme ile siyasi tarih dersleri verdi.

KATILIMCI DEMOKRASİNİN ANAHTARI
Kent konseylerini “Katılımcı demokrasinin anahtarı” olarak tanımlayan Yrd.Doç.Dr. Metin Erten, “Siyasetten uzak olarak yerel yönetimlerin çalışmalarına katkı ve destek verebilmek, kentle ilgili kararlarda önerilerle etkili olabilmek, bu kararlar için uygun ortamlar ve mekanizmalar hazırlamak, kent konseylerinin genel tanımı içerisinde yer alıyor” dedi. 

İZMİR, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI
“Sesimizi birlikte yükselteceğiz” vurgusu yapan Erten “Günümüzün üretim ve tüketim ilişkileri içerisinde yaşadığımız kentleri iyileştirmek dışında başka seçeceğimiz yok.  Sivil toplum kuruluşlarımızın ve diğer paydaşlarımızın en geniş katılımı ile oluşturacağımız Kent Konseyi yönetimimizle tek amacımız; sivil toplumun sesi olmak, yerel yönetimlerimize getireceğimiz önerilerle, katılımcı demokrasi anlamında Türkiye’ye iyi bir örnek oluşturmak olacak” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen