Gaziemir Belediye Başkan Adayı Doğan’dan Bakan Ersoy’a, ‘’Kültür ve turizm’’ projeleri sunumu Gaziemir Belediye Başkan Adayı Doğan’dan Bakan Ersoy’a, ‘’Kültür ve turizm’’ projeleri sunumu

AK Parti İzmir Milletvekili ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı seçim maratonunda temaslarına Dikili ve Bergama’da çeşitli ziyaretlerle devam etti.  Dikili’de Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnafla bir araya gelen Çankırı’ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. “Evlerde dualarla beklenen AK Parti var” diyen esnaf bölgede en büyük sıkıntının üç yıldır ilçe otogarının sorumlular tarafından göz ardı edildiğini söyledi.  İlçe belediyelerinin görev ve sorumlulukları dâhilindeki bölgelere yetişemedikleri durumda Büyükşehir Belediyesinin el atması gerektiğini anlatan Milletvekili Çankırı, “Yerel seçimlerin ardından 4 yıl geçti, bu sürede belediye başkanı girmedik yer bırakmamalıydı. Biz, 1 yılda köprüler, havalimanları yapıyoruz. CHP zihniyeti, 3 yılda bir ilçe otogarını yapamadı. Bu nasıl bir hizmet anlayışı?” dedi.

Tarımsal destek ödemeleri 20 yılda 45 kat arttı

Temasları kapsamında Dikili Ziraat Odası Başkanı Mesut Taslak’ı ziyaret eden AK Partili Çankırı, İzmir’de tarımsal destek ödemelerinin 20 yılda 45 kat arttığına dikkat çekerek, ‘’Tarıma ve çiftçimize en büyük değeri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi, vermeye de devam ediyor. Sadece İzmir’de, 20 yılda 1.4 Milyar TL prim desteği verildi. Çitçimize 2006 yılından itibaren mazotun yarısını destek olarak veriyoruz. Gübrede KDV’yi kaldırdık. Merları ıslah edip, yem bitkileri üretimini destekliyoruz. Sertifikalı tohum ve fidan destekleriyle verim ve kaliteyi yükselttik. Tarım arazilerimizi koruma altına aldık. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek çiftçimizi koruma altına almış olduk. Yapmış olduğumuz destek ve çalışmalarla sadece İzmir’de tarımsal üretim değeri, 20 yılda 7.9 kat arttı. B uda bizim ne kadar doğru adımlar attığımızı gösteriyor.

“İzmir’in Ablası Oldunuz”

Programına Bergama Kapalı Pazaryeri’nde devam eden Çankırı esnafın öneri ve taleplerini dinledi. Çankırı’ya AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel ile çok sayıda partili eşlik etti. Seçim listelerinde AK Parti’nin kadın aday sayısına ağırlık vermesini takdirle karşıladıklarını belirten Beytullah Ata isimli pazar esnafı; “Dünya yangın yerine döndü. Ülkemizin etrafı ateş çemberiyle sarılı. Hükümet elinden geleni yapıyor. Ama biz galiba toplum olarak şükretmeyi unuttuk” dedi. Bergama Arasta’sında listelerde AK Parti’nin kadın adaylara ağırlık vermesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getiren vatandaşlar Çankırı’ya ‘İzmir’in ablası oldunuz” sözleriyle övgü yağdırdı.  Bergama Kapalı Çarşı ziyaretinde Çankırı’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayrağıyla karşılayan Kamil Çetil isimli esnaf, “Bu toplum vatanını da bayrağını da yerde bulmadı. Bu yüzden yine biz kazanacağız” dedi.

“29 Bin TL’lik ilacımı ücretsiz alıyorum”

58 yaşındaki Bayram Ali Karakabak isimli vatandaş kolon kanseri nedeniyle oral kemoterapi ilacını devletin sunduğu imkanlar tarafından alabildiğini belirterek; “Allah devletimize zeval vermesin. İlaç kuyruklarında beklediğimizi unutmadık. Ben 29 bin TL’lik ilacımı devletim sayesinde ücretsiz alabiliyorum” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şiir okudu”

Çankırı’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı şiirle karşılayan emekli İsmet Yaylı ise kaleme aldığı dizeleri şu sözler ile okudu: “Besmelenin marifetinde kainatın sırrı yatar mı? Tayyip bey sayın Cumhurbaşkanımız, Allah’a doğru makamı, üstüne makam katar mı? Kılıçdaroğlu yan gelip yatar, bunu anlarlar mı?”

Editör: Atakan Şen