Narlıdere, Smyrna Night Trail’e ev sahipliği yaptı

İzmirlilerin gözde mekanı Park Orman Narlıdere Tesisleri, Smyrna Night Trail'e ev sahipliği yaptı. Doğa ve spor tutkunu 300 koşucu, Çatalkaya dağının eteklerinde dağ patika ve orman yollarından oluşan parkuru başarıyla tamamlayarak bitiş noktasına ulaştı.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Park Orman Narlıdere’nin kısa sürede İzmirlilerden büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, “Narlıdere, sanatın ve sporun merkezi olmaya devam edecek. ‘İzmir’in Dağlarında Yarışlar Başlar’ anlayışıyla koşu sporunu kentimizde yaygınlaştırmayı amaçlayan sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Vatandaşlara yılın her günü yeşilin büyüsünü yaşatan ve keyifli bir dinlenme alanı sunan Narlıdere Park Orman Tesisleri, sanat ve spor etkinliklerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Daha önce bisiklet yarışları için yüzlerce sporcuyu ağırlayan Narlıdere Belediyesi’nin İzmirlilerin hizmetine sunduğu Park Orman Narlıdere Tesisleri, hafta sonunda da Smyrna Night Trail-2022'ye ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 300’e yakın sporcunun katıldığı yarış, Narlıdere Park Orman Tesislerinde başladı. Toplam 12 kilometre uzunluğunda ve 350 metre tırmanışa sahip yarışta reflektörlü şeritlerle belirlenen alanları takip ederek koşularını tamamlayan yarışçılar, Narlıdere Park Orman Tesislerindeki final noktasına başarıyla ulaştı.

İnsansız yangın söndürme uçağı için çalışan öğrencilere Efes Selçuk Belediyesi'nden destek İnsansız yangın söndürme uçağı için çalışan öğrencilere Efes Selçuk Belediyesi'nden destek

Kafalarına taktıkları fenerlerle Çatalkaya Dağı’nın eteklerinde bulunan zorlu patika yollarını aşan yarışmacılar, hem spor yaptı hem de keyifli bir günü geride bıraktı.

SANATIN VE SPORUN MERKEZİNDEYİZ

Park Orman Narlıdere Tesisleri’nin temiz havası ve benzersiz doğasıyla İzmirlilerin gözdesi olmayı başardığını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “2021 yılının Temmuz ayında İzmir’e kazandırdığımız Park Orman Narlıdere’nin gördüğü ilgiden çok memnunuz. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirdiği tesisimiz, spor ve sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sporu bir yaşam biçimi olarak gören, ‘İzmir’in Dağlarında Yarışlar Başlar’ anlayışıyla koşu sporunu kentimizde yaygınlaştırmayı amaçlayan sporcularımızı tebrik ediyorum. Narlıdere her zaman sanatın ve sporun merkezi olmaya devam edecek” diye konuştu.

GECE KOŞUSU OLARAK İLK KEZ DÜZENLEDİ

İzmir Trail – Run To Peak Ekip Sorumlusu Mehmet Masum Karaaslan ise, yarışların gece patika-orman koşusu olarak ilk defa düzenlendiğini ifade ederek, “Katılımcılardan oldukça olumlu geriş dönüşler aldık. İlk olduğu için tek parkur yaptık ve hiç yol şaşırma, kaybolma durumu olmadı. Önümüzdeki sene 2 parkur olarak yazın ve kışın tekrar yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Smyrna Night Trail’de Kadınlar Genel Sıralaması’nda Hacer Uslu birinci, Zeynep Ayır ikinci, Betül Şen Tanrıverdi ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinciliği Mehmet Aydıngör, ikinciliği Emre Zengin, üçüncülüğü Evren Bayan kazandı.

Editör: Alper ÜNALAN