Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gönüllülerin katılımıyla Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreterliği koordinasyonunda bir dizi toplantı yaparak Ödemiş’te gençlerin hayatının kolaylaşmasına katkı yapacak fikirler üzerinde çalışma gerçekleştirdi. 13 Ekim 2022’de Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle de buluşma gerçekleştiren Gençlik Meclisi, ilçede yaşayan gençlerin sorun, talep ve önerilerini öğrenerek çözüm önerileri oluşturmaya çalışıyor. Bu kapsamda ekonomik açıdan ciddi zorluklar yaşayan gençlerin desteklenmesinin önemi üzerinde duran Gençlik Meclisi, Ödemiş’te faaliyet gösteren esnafların desteğiyle üyelere özel indirim desteği projesini hayata geçirdi. Projeye gönüllü destek veren işletmelerde Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri için %10 indirim uygulanacak.

YEME-İÇME SEKTÖRÜNDEN SEKİZ İŞLETME PROJEYE DESTEK VERİYOR

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin girişimi ve Ödemiş’te faaliyet gösteren Balkoni Bahçe Cafe, Cadde Cafe, Cafe de Börek, Helen Pastanesi, Kahve Kâfi, Kahve Lota, My Route ve Zerdalice isimli işletmelerin desteğiyle hayata geçirilen proje ile ilgili konuşan Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreteri Yücel Uğur Uçar, “Üyelerimizle ve gençlerle yaptığımız görüşmelerde hayat pahalılığı karşısında gençlerin desteklenmesi ihtiyacı öne çıkan başlıklardan oldu. Maalesef bugünkü koşullarda öğrenci olmak da öğrenci okutmak da son derece zor. Gençler ve öğrenciler özellikle korunup, kollanması gereken bir kesim iken kendilerini henüz daha yolun başında gelecek kaygılarının ve maddi zorlukların içinde bulmaları çok üzücü.” diyerek projenin çıkış noktası üzerine konuştu. Oluşan dayanışma ruhundan memnuniyet duyduğunu ifade Uçar, “ Gençlerin yaşadığı zorlukları dayanışmayla bir nebze olsun hafifletebileceğimizi düşündük. Düşüncemizi paylaştığımız işletmecilerimizin de bizimle aynı bakış açısına sahip olması işimizi kolaylaştırdı. Gençliğe seve seve destek olmak istediklerini ifade ettiler. Şu ana kadar sekiz işletmemiz bu dayanışmanın içinde yer almaya karar verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Gençlik Meclisi Üyelerimiz için gönüllü olarak indirim uygulamak isteyen tüm işletmecilerimizin de bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz. Başlattığımız bu dayanışmanın büyümesini ve daha fazla sektörü kapsamasını ve daha çok gencin bu gibi avantajlardan yararlanmasını istiyoruz.” dedi.

ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ’NDE ONLİNE ÜYELİK DÖNEMİ BAŞLADI

Turizmde “HORECA” sevinci Turizmde “HORECA” sevinci

Ödemiş’te yaşayan ya da öğrenim gören 16-30 yaş arası herkesin üye olma hakkına sahip olduğu Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin enerji ve dinamizmini kendileri ve yaşadıkları ilçe için yararlı uğraşlara yönlendirmeyi amaçlıyor. Siyaset dışı bir yaklaşımla kenti ilgilendiren kararlara gençlerin katılımını ve gençler arasında demokrasi bilincinin yaygınlaştırılmasını da hedefleyen Gençlik Meclisi, Ödemiş’i genç dostu bir ilçe konumuna getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda daha fazla gencin meclise katılımını, söz sahibi olmasını ve fikir üretmesini teşvik etmek isteyen Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi, online ortamda üyeliğin önünü açtı. Meclisin resmi sosyal medya hesabında paylaşılan linkteki formu dolduran ve kriterleri karşılayan herkes Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi olabilecek.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal