Öldürülen Gazeteciler Unutulmadı, Unutulmayacak  

Türk basınında gazetecilik görevini yerine getirdiği için saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden gazetecileri anmak ve bu konuda toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce "Öldürülen Gazeteciler Günü" ilan edilen 6 Nisan’da bu yıl da; içimiz buruk, haber hala tutsak. 

Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl  mesajı ve 2023 değerlendirmesi Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl mesajı ve 2023 değerlendirmesi

6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” ile ilgili açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi şunları söyledi: “Keşke böyle bir gün hiç olmasaydı. Ama maalesef her geçen gün biz gazetecilere reva görülen bu olumsuzlukları iliklerimize kadar hissediyoruz. 1995-2022 yılları arasında bin 814 gazeteci katledildi. Kalemlerine sadık kalmanın bedelini hayatlarıyla ödeyen meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Ömürlerini adadıkları bu mücadele hiç bitmeyecek. Basın özgürlüğünün önündeki engelleri aşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Hala haber tutsak. Hala kendi derinliklerini koruma derdi adına basın özgürlüğüne tahammülleri yok ve hala olanların birinci hedefi gerçeklerden taviz vermeyen kalemler, gazeteciler. Ama biz demir yumruğuz. Tanık olduğu çağ içerisinde toplumun vicdanı olmuş, yitirdiğimiz tüm gazeteci dostlarımızı, düşün insanlarımızı büyük bir özlemle anıyoruz.” 

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal