İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik suçu kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda; ekonomik durumu kötü olan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayışı içerisine giren vatandaşları, yüksek faizlerle borçlandırıp tehdit/ darp ederek baskı yoluyla mağdur eden 11 şüpheliyi tespit etti. Polis ekipleri uzun süren teknik ve fiziki takipler sonucu; T.K, S.K, B.Ç, H.S, M.K, E.A, R.G, İ.N, C.U, M.G isimli 10 şüphelinin; Bornova, Buca, Konak ve Ödemiş İlçelerinde bulunan 12 ikamet, 3 iş yerleri ve araçlarında suç ve suç unsuru ele geçirmeye yönelik, bugün sabah saatlerinde, özel harekat destekli eş zamanlı operasyon yaptı. 10 şüphelinin hepsi de yakalanırken, yapılan aramalarda; 9 adet senet, 2 adet ajanda ve not kağıdı (Birçok alacağın kaydedildiği listeler), 2 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, bir miktar esrar maddesi, 3 adet lyrica uyuşturucu hap, 1 adet döner bıçağı, 1 adet  kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet şarjör ve 5 adet mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmaz üzere emniyete götürdü.

Taksi Sahipleri Dernek Başkanı Pala, ‘Taksicilerin güvenliği için kabinli araç şart’ Taksi Sahipleri Dernek Başkanı Pala, ‘Taksicilerin güvenliği için kabinli araç şart’

Tefe usulü borçlandırıp icralık ediyorlar

Polis ekipleri, şüphelilerin; Bornova, Buca, Konak ilçelerinde ikamet eden 60 vatandaşı tefe usulü borçlandırdıktan sonra icraya vererek mağdur ettiği tespit edilirken, soruşturmanın devam ettiği mağdur sayının yükselebileceği öğrenildi.

Editör: Atakan Şen