Tarım Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçılar Birliği’nin organize ettiği ‘İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım: Zeytinin Geleceği Çalıştayı’ sonrasında yapılan törende ödülü Poyraz Zeytinyağları Genel Müdürü Soykan Yanya, Ege Demir Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan’ın elinden aldı.

Ekmas'tan Yıldızlı Gece Ekmas'tan Yıldızlı Gece

Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı olan Selami Özpoyraz’ın 2006 yılında kurduğu Poyraz Zeytinyağları, hergeçen gün artan üretim kapasitesi ve ihracat rakamıyla sektörün önde gelen firmalarından biri haline geldi. Bu başarısını Türkiye genelinde ihracat yapan 500 zeytin ve zeytinyağı firması arasında ilk 10’a girerek taçlandıran Poyraz Zeytinyağları, 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da ilk 10’daki yerini sağlamlaştırdı.

Poyraz Zeytinyağları Genel Müdürü Soykan Yanya, covid19 pandemisinin etkilerinin sürdüğü 2020 yılında üretimden ve ihracattan ödün vermeden çalıştıklarını ifade ederek sektörün amiral gemilerinden biri olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. EİB’in açıkladığı 2020 ihracat rakamlarında 500 zeytinyağı firması arasında ilk 10’a girdiklerine dikkat çeken Yanya, “Ekonomimizin zor bir dönemden geçtiği bu süreçte ihracatın önemi bir kat daha arttı. Katma değerli üretime inanan bir anlayış ve ihracat hedefiyle çalışmamızı sürdürüyoruz. Bunun görülüp takdir edilmesi bizi daha fazla motive ediyor. Bu ödül tüm Poyraz ailesinin” diye konuştu.

“Katma değerli üretim önemli”

Poyraz Zeytinyağları İhracat Müdürü Gamze Karabulut ise sektörde ihracat odaklı büyümeye devam edeceklerini ifade etti. Katma değerli üretimin her zamankinden daha değerli hale geldiğine vurgu yapan Karabulut, “Bugün görüyoruz ki kilogram başı ihracat rakamımızı yukarı çekmenin yolu katma değerli üretimden geçiyor. Bunun için markalı, ambalajlı ihracat her zamankinden daha önemli. Biz de bu toprakların en önemli tarımsal ürünü zeytinyağını bu ilkeyle ihraç ediyoruz. Katma değerli üretimi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Editör: Atakan Şen