Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Özkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak EÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Nalbantsoy yer aldı. Prof. Dr. Nalbantsoy, söyleşide ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği Himalayalar macerasının detaylarını paylaştı.

Afetler;Geliyorum Demez,Seçimi de Beklemez! Afetler;Geliyorum Demez,Seçimi de Beklemez!

         Prof. Dr. Nalbantsoy, yaptığı sunumda takım arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği macerada kayıt edilen Everest Dağı eteklilerinden manzaralar sundu. Fotoğrafların ve videoların yer aldığı sunumda dağ manzaralarının yanı sıra bölgelerde bulunan yerli halk, çeşitli dini tapınaklar, o bölgelere özgü çiçekler ve bölge halkının geçim kaynaklarına ait görseller gösterdi.  

         Güzel ve keyifli bir yolculuk geçirdiklerini belirten Prof. Dr. Nalbantsoy, “Uzun yıllardır dağcılık yapıyordum. Zirveye çıkmak hedef olsa da tabii biz amatör sporcuyuz. Orada, dağcılık için üç büyük geçidi kapsayacak şekilde ana kampa bir program dâhilinde yürüdük. Aynı zamanda Himalayalara da geçiş yaptık. Yolda yine dağcılıktan gelen arkadaşlarla ana kampa birlikte devam ettik. Güzel ve keyifli bir yolculuktu. Hem dağcılık hem de bizim kendi sosyal yaşantımıza katkı sağladı. Burada sizlerle geçtiğimiz rotaları paylaşmak ve bu rotalara nasıl gidileceğini ortaya koymak istedik. Bu süreci katılımcılara aktarmak ve nasıl bir antrenman sürecine ihtiyaç olduğunun altını çizmek önemli. Belirli bir antrenman programını takip etmeniz gerekiyor. Çünkü çok da rahatlıkla geçilebilecek bir faaliyet alanı değil. Belli bir spor geçmişinizin olması gerekli” dedi.

         Etkinlik sonunda Prof. Dr. Nalbantsoy kendisi ve ekip arkadaşları adına Prof. Dr. Özgür Özkaya’ya günün anısına hediye takdim etti.

Editör: Birgül Gümüştaş