Bu proje ile kadınlar afetlerde daha etkin rol üstlenecekler Bu proje ile kadınlar afetlerde daha etkin rol üstlenecekler

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen, “25. Tanıtım Günleri”,  EÜ Büyük Spor Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden tanıtım günlerine katılan lise son sınıf öğrencilerini, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak yalnız bırakmadı. Stantları gezerek öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesinin en önemli özelliği; öğrenci dostu bir anlayışı benimsemesi ve öğrenci odaklı bir üniversite olmasıdır” dedi.

Ege Üniversitesinin, kalitesi tescillenmiş bir üniversite olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Budak, “Ülkemizdeki 209 üniversite arasında, Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumsal akreditasyon programı kapsamında 5 yıllık tam akreditasyon alan ilk üniversiteyiz. Ayrıca araştırma üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Öğrenciyi merkeze koyan bir yönetim anlayışımız var. Öğrenci odaklılık konusunda ödüllü bir üniversiteyiz. Bu kapsamda ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini
En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü de aldık. Öğrencilerin, yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlamak adına Öğrenci Senatosunu ve Öğrenci Dekanlığını kurduk. Ege Üniversitesinin en önemli özelliği; öğrenci dostu bir anlayışa sahip olmasıdır. Ben de Rektör olarak devamlı öğrencilerle iç içeyim” dedi.

“Huzurlu ve güvenli bir kampüs ortamı sunuyoruz”

Devlet üniversitesi olarak eğitim öğretimde kalite öncelikli bir yaklaşımı benimsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak programlarımızın yüzde 70’ini akredite etmiş; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinde kalitesini tescilleyerek önemli başarılar imza atmış bir üniversiteyiz. Kampüsümüzde; eğitimden araştırmaya, sağlıktan spora, kültürden sanata her alanda, tüm imkânlara erişebileceksiniz. Her daim yeşil, çevre dostu ve yaya öncelikli kampüsümüzde öğrencilerimize huzurlu ve güvenilir bir ortam sunuyoruz. Ege Üniversitesi olarak, siz gelecekteki öğrencilerimizi desteklemek için her zaman yanınızdayız” dedi. İki gün boyunca devam eden tanıtım günlerinde aday öğrenciler, gerek kampüse gelerek gerekse çevrimiçi olarak Ege Üniversitesi lisans ve ön lisans programları hakkında bilgi aldılar.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal