DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı

Ege Üniversitesinde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir tören düzenlendi. Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde düzenlenen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, hastane üst yönetimi, akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte 2022 yılında başarı elde eden birimlere ve akademisyenlere plaket verilirken deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan Ege Üniversitesi sağlık personeline de “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İnsan yaşamını her şeyin üstünde tutan, tüm güç koşullara rağmen büyük bir fedakârlık ve özveriyle çalışan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı coşkusunu paylaşmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Biliyoruz ki doktorluk, üniversite yıllarından itibaren zor ve güç bir eğitim süreciyle başlayan, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren önemli mesleklerden biridir.  Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği seçen, kendisini insanlığa adayan tüm doktorlarımıza, hemşerilerimize ve sağlık personeline kendim ve üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kutsal mesleğin neferleri olan hekimlerimiz, bilim ve teknolojinin sağladığı olanaklar doğrultusunda insan sağlığını olumsuz etkileyen her türlü hastalığa çözüm üretmek ve imkânsız denileni gerçek kılmak amacıyla en ağır sorumluluklardan birini üstleniyor. Hiç şüphesiz ki; bilim insanlarının insanlığa hizmet eden özverili çalışmaları sonucu elde ettikleri buluşlar, insan yaşamını kolaylaştırmış, insanlığın daha mutlu ve sağlıklı yaşamasına olanak sağlamıştır. Türk tıbbı, doktorlarımızın ve diğer sağlık personelinin gösterdiği üstün çabalarla çoğu zaman tıp bilimini yönlendiren gelişmelere de öncülük etmiştir. Bugün, bilim insanlarımızın, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli yerlerinde göstermiş oldukları başarılarla tıp bilimine katkıda bulunması hepimize umut ve gurur vericidir” diye konuştu.

++EGE- 14 MART TIP BAYRAMI 2023 (17)  ++EGE- 14 MART TIP BAYRAMI 2023 (13)

“Nitelikli sağlık hizmetimizle Bölgede öncü rol üstleniyoruz”

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti verildiğini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Bölgenin en köklü sağlık kurumu olan ve A Plus ilan edilen Tıp Fakültesi Hastanemizde sunduğumuz nitelikli sağlık hizmetlerimiz ile bölgemizin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında öncü bir rol üstlenmiş durumdayız.    Hastanemizi, Ülkenin ve bölgenin önemli sağlık merkezlerinden biri haline getirdik.  Biliyoruz ki, bu noktada elde ettiğimiz başarıyı siz kıymetli hekim ve sağlık çalışanlarımıza borçluyuz. Sürecin başkahramanları olan siz kıymetli sağlık çalışanlarımızın bu süreçte sergilediği üstün gayret ve fedakârlıklar her türlü takdirin ötesindedir. Sizler, toplumun sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında tüm gücünüzle çalışıyor; sağlıklı nesillerin inşasında benzersiz bir rol üstleniyorsunuz. Ege Üniversitesi üst yönetimi olarak, çabalarınızın kıymetinin farkındayız. Bu nedenle görevlerinizi icra ederken ihtiyaç duyduğunuz olanakları size sağlamak için çok çalışmaya devam edeceğiz. Diliyorum ki, mesleğinize dair tutkunuz, mesleki ve etik değerlerinize bağlılığınız, tüm insanlığa örnek teşkil eden fedakâr tutumlarınız hep baki kalır. Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

“Son 5 yılda altyapımızı ve donanımızı güçlendirdik”

Konuşmasında Tıp Bayramının tarihi ve sağlık çalışanlarının Kurtuluş Savaşı döneminde verdiği mücadele ile ilgili notlar paylaşan Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız bu yıl, bizler için çok daha anlamlı bir yıldır. Genç kuşakları bekleyen en önemli görev, bu eşsiz esere sahip çıkmak ve geliştirmektir. Bunun için aklın ve bilimin önderliğinde yılmadan çok çalışmamız gerekiyor. Üniversitemiz ve fakültemizde son 5 yıl içerisinde Rektörümüz Sayın Necdet Budak hocamızın katkılarıyla çok önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olmak, öğrenci odaklılık, uluslarasılaşma, dijitalizasyon, fakültemiz hastanesinin tıbbi cihaz donanımı ve fiziksel mekânların yenilenmesi, yeni hastane binamızın mimari projesinin tamamlanması, merkezi ameliyathane binasının açılışa hazırlanması, hastanenin borçlarının tamamının kapanması, rekor düzeyde sağlık çalışanı istihdamı bunlardan sadece bir kaçıdır” dedi.

Prof. Dr. Gürgün, “Bütün bu başarılar elbette ki sizlerin katkıları olmaksızın elde edilemezdi. Bugün burada ödül alan anabilim dallarımıza, hocalarımıza ve emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca asrın felaketi olarak anılan ülkemizdeki deprem felaketinde sağlık çalışanlarımız en önde yer alarak çalışmışlardır. Kendilerine özverili çalışmaları ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Pandemi ve deprem felaketlerinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı da saygıyla, minnetle anıyorum. Gece-gündüz, bayram-tatil, salgın-deprem demeden her şartta, günlerce saatlerce, ailesinden ve sevdiklerinden uzak,  gerektiğinde kendi sağlığını ve canını riske atarak, büyük bir özveriyle fedakârca çalışan, hastalarının yaşaması için ellerinden gelen her türlü gayreti sonuna kadar gösteren tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum” diye konuştu.

++EGE- 14 MART TIP BAYRAMI 2023 (4)  ++EGE- 14 MART TIP BAYRAMI 2023 (12)

Deprem Bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarına “Teşekkür Belgesi”

Konuşmaların ardından 2022 Yılı YÖK İzleme ve Değerlendirme Araştırma Üniversitesi verilerine göre akademik performansı en yüksek anabilim dallarına, akademik teşvik puanı en yüksek akademisyenlere ve sağlık hizmeti performans birim puanı en yüksek anabilim dallarına plaket ve belge takdimi yapıldı. Ayrıca deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarına da “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. 

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal