Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla 100. 8 frekans ile yayın yapan Ege Üniversitesi radyosu Radyo Ege Kampüs’ten bir kutlama mesajı yayınladı.

Prof. Dr. Gökçek, “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı yazmayı en çok hak eden şairdi” Prof. Dr. Gökçek, “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı yazmayı en çok hak eden şairdi”

         Rektör Prof. Dr. Necdet Budak mesajında, “Radyo Ege Kampüs’ün dinleyenleri başta olmak üzere tüm Egelileri, İzmirlileri en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla sizlerle birlikteyiz. Başta Çanakkale’de destan yazanlar olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Çanakkale Zaferi vatanın ve milletin bekası için canlarını feda ederek benliklerinden vazgeçen yüzbinlerce kahramanın adı, bir daha evlerine dönmemek üzere cepheye koşan Onbeşli’lerin zaferidir. Anadolu topraklarında düşmana karşı verilen Milli Mücadele ateşinin yakıldığı yerin adıdır. Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı yeniden dirilişin ve yeniden yükselişin adeta bir abidesidir. Çanakkale bir milletin doğuşudur, Çanakkale Gazi Mustafa Kemal'dir, Seyit Onbaşı’dır, hem kendisi savaşan hem de oğlunu şehit veren Nene Hatun’dur, Ezineli Yahya Çavuş ve daha nice isimsiz Kahramanlar’dır. Bu düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal