Günlerdir yağmur uyarısının ardından İzmir'de yağmur, öğle saatlerinden itibaren kendini göstermeye başladı. İl Genelinde etkili olan yağış zaman zaman sağanak olunca, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde trafik durma noktasına gelirken yollar göle döndü. Bazı ev ve işyerlerinde su basınları ihbarı gelmeye başlarken, mesai bitişi eve dönüşe geçen İzmirliler zorluk çekmeye başladı. Öte yandan, İzmir genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Altınyol'da ilave şerit uygulamasınını bu akşam yapılmayacağı öğrenildi.

VAPURLAR İPTAL

İZİKAD Uluslararası platformlarda İzmir’i temsil ediyor İZİKAD Uluslararası platformlarda İzmir’i temsil ediyor

Öte yandan yağışla birlikte etkili olan şiddetli lodos nedeniyle gemilerin kalkış ve yanaşma manevralarında yolcu güvenliği gereği alınan önlemler nedeniyle seferlerde yavaşlama yaşandı. İZDENİZ'den yapılan açıklamada, "İzmir Körfezi'nde yaşanan yoğun yağış ve şiddetli lodos nedeniyle gemilerimizin yanaşma ve kalkış manevralarında ve yolcu iniş binişlerinde güvenlik önlemleri gereği yavaşlamalar yaşanmaktadır. Sefer saatlerinde yaşanabilecek anlık gecikmeler nedeniyle göstermiş olduğunuz hoşgörüye teşekkür ederiz" denildi. 

YAĞIŞLAR NE KADAR SÜRECEK?
Meteorolojiden alınan bilgilere göre İzmir merkez ve ilçelerde sağanak yağışlar ‘Perşembe molası’ hariç Pazar gününe kadar aralıksız sürecek. İzmir’de bu periyotta en yüksek sıcaklıklar da 17 ila 22 derece arasında seyredecek. 

Editör: Atakan Şen