Kemalpaşa Ramada Otel’de Fersan sponsorluğunda yapılan Perşembe Kahvaltısı’na Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Emniyet Müdürü Hasan Öztürk, Kemalpaşa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Yaşar Güzel, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Sanıvar, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zulkadiroğlu Fersan Genel Müdürü Gürhan Güven ve KESİAD üyeleri katıldı.Kahvaltının açılış konuşmasını yapan KESİAD’ın yeni başkanı Mutlu Can Günel, hem güncel ekonomik konulara hem de KESİAD projelerine değindi.

“Rusya-Ukrayna savaşı yara açtı”

Pandemi sonrası sanayicilerin yara sarma dönemine girdiğini ancak Rusya-Ukrayna Savaşı ile bu sürecin de kesintiye uğradığını ifade eden KESİAD Başkanı Günel, “Tam yaraları sarmaya başladığımız dönemde ciddi iş ilişkilerimizin olduğu iki ülke, Rusya ve Ukrayna arasında savaşın patlak vermesi, bizler açısından son derece olumsuz oldu” dedi. İnsani anlamda bir çok dramın yaşandığı bu savaşın hızla sona ermesini dilediklerini ifade eden Günel, “Demirçelik hammadde ithalatında Rusya, gıdanın hammaddesi buğdayda ise Ukrayna önemli partner ülkelerimiz idi. Bu savaş ile hem sanayimiz hem de gıda sektörümüz ciddi anlamda yara aldı diyebiliriz” dedi.

“İşsizliğin ilacı güçlü sanayi”

Bu noktada sanayicilerin pandeminin etkilerini saramadan yeni bir darbe ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken KESİAD Başkanı Günel, “Bu noktada teşvik ve krediler ile sanayicilerimizin desteklenmesi çok önemli. Sanayicimizin bu anlamda ciddi bir destek beklentisi bulunuyor” diye konuştu.

Üretimin çarklarının dönüp yeni istihdam kanallarının açılması gerektiğine vurgu yapan Günel, “İzmir işsizlik rakamlarında, büyükşehirler içinde bir numarada. Bu istatistik son derece can sıkıcı. Bu rakamlar İzmir’e yakışmıyor, bunu değiştirmemiz, işsizliğe çare bulmamız gerekiyor. Bunun yolu da güçlü sanayiden geçiyor” dedi.

Cumhuriyetin Kadınları 3. İzmir Kadınlar Kongresi'nde buluştu Cumhuriyetin Kadınları 3. İzmir Kadınlar Kongresi'nde buluştu

Günel: “KESİAD vites yükseltecek”

 

KESİAD’ın yeni dönemdeki projelerini de anlatan Günel, ilk etkinlik Kemalpaşalı öğrencileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir’e göndereceklerini söyledi. Kemalpaşa Kaymakamlığı’nın yönlendirmesi ile Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gözetiminde 80 öğrenciyi Anıtkabir’e Ata’nın huzuruna götüreceklerini söyleyen Günel, diğer projelerini de anlattı. Kemalpaşa sadece sanayisi ile değil tarım ve turizmi ile de ön planda bir bölge olduğunu vurgulayan Günel, ”Akdeniz’deki dünyaca ünlü Likya Yolu gibi Nif Dağı’nın eteklerinden Aydın’a kadar uzanan Efeler Yolu Projesi hazırlanıyor, KESİAD olarak bu projeye de destek vereceğiz. Nazar Köyü’ne dair de bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Yok olmaya yüz tutan el emeği cam işçiliğini korumamız gerekiyor. KESİAD olarak bu dönemde fazlasıyla aktif olmayı planlıyoruz” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı’nın da birer kısa konuşma yaptığı toplantıda Fersan Genel Müdürü Gürhan Güven ise Fersan’ın faaliyetlerini ve projelerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

 

Editör: Atakan Şen