Turizmde “HORECA” sevinci Turizmde “HORECA” sevinci

ESİAD Dernek Merkezi’nde yapılan sunumlar sonrası katılımcı gençlere sertifikaları verilirken, eğitime katılan 30 genç, projeye destek veren şirketlerin sürdürülebilirlik departmanlarında stajlarına başlıyor.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, Sürdürülebilirlik Elçileri Programı ile Gündem 2030 olarak da anılan Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) ulaşılmasına katkıda bulunmaları için gençleri harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

3-7

Bu girişimin temel amacının, üniversite mezunu gençlere SKH’ler doğrultusunda proje tabanlı uygulamalara katılım yoluyla deneyim kazandırmak olduğunu ifade eden Karabağlı, “Bu eğitim programına, BM’nin ilan ettiği 17 maddelik Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin yerelde uygulanmasına yönelik bir çalışma diyebiliriz. Gençler bu konuda ne yapabilir bunu anlatmak ve gençleri bu konuda daha donanımlı hale getirmek istiyoruz” dedi.

Sunumlar yapıldı, sırada staj var

Katılımcı gençlerin bu eğitim programı bünyesinde ürettikleri projelerini değerlendirme kuruluna sunma imkanı yakaladıklarını söyleyen SÜGEP Akademi Başkanı Umut Dilsiz, “İzmir’de bu projeler nasıl uygulanabilir, bunları inceleyeceğiz. Bu gençler önümüzdeki dönemde 6 hafta süreyle şirketlerin sürdürülebilirlik departmanlarında staj yapacaklar. Bu eğitim kapsamında ilk programı 60 öğrenci, bugün tamamlanan ikinci programda ise 30 genç bu eğitimi bitirdi. Yeni eğitim programı ise Aralık ayında başlayacak” dedi. 

Editör: Alper ÜNALAN