Karabağlar Belediyesi, ilçede kaza sonucu, hastalıktan ya da yaşlılıktan dolayı hayatını kaybeden kedi ve köpekler için gömü yeri bulunamaması dolayısıyla ilginç bir ihaleye çıktı. Belediye, ölen kedi ve köpekler için krematoryum (ölü yakma fırını) satın almak amacıyla ihale ilanı verdi. Krematoryum hizmeti veren firmalar, Basın İlan Kurumu bünyesinde bulunan ilan.gov.tr internet sitesinde çıkan ilanla ihaleye davet edildi. İlanda, ihaleye katılacak firmalar için son teklif verme tarihinin 15 Mart 2022 saat 11.00 olarak açıklanırken, fırının teslim süresi ise 60 gün olarak belirlendi. Uygulamanın 4 Nisan tarihinden başlayacağı duyuruldu. 

Motokuryeler Tepkili:Kamyoncuların Arkasında ''Kamyoncu'' Yazmıyor Motokuryeler Tepkili:Kamyoncuların Arkasında ''Kamyoncu'' Yazmıyor

Karabağlar Belediye

Tepkiler sonrası iptal etti

Beledieybin duyurusnun ardından bir çok kesimden alınan bu karar tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkilerin artması nedneiyle, sosoyal medya hesabıdnan açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanın Muhittin Selvitopu, ''Sokakta Yaşayan sagipsiz can dostlarımızın çeşitli nedenlerle yaşamlarını yitirmeleri durumunda, ölü bedenlerinin yasa ve yönetmenliklere uygun şekilde, bilimsel yöntemlerle bertarafı için alınması düşüünel krematoryum ünitesiyle ilgili kamuoyunda hassasiyet oluştuğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle ünite alım işleminden vazgeçilmiştir'' dedi.

Editör: Atakan Şen