Torbalı Belediyesi doğa dostu projeye ortak oldu

Ege Üniversitesi sertifika sayısında zirvede! Ege Üniversitesi sertifika sayısında zirvede!

Torbalı Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen Erasmus+ ‘DiGree Digital Green’ Projesi kapsamında Torbalı Belediyesi ve Torbalı Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve sıfır atığa dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen projenin, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyet’i gibi ülkelerde de ortakları bulunuyor. Uluslararası olan projeye destek olacak olan Torbalı Belediyesi, projenin gelişimi ve sürdürülebilirliği için katkıda bulunacak. Doğa dostu projelere desteklerini sürdüren Torbalı Belediyesi, bu kapsamda bugün Torbalı Anadolu Lisesi’nde fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikme törenine Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, okul yönetimi ve projeyi hayata geçiren öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TEKİN: “PROJENİN ORTAĞI OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Fidan dikim töreninde projeyi hayata geçiren öğrenciler ile sohbet eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, öğrencilerin taleplerini de tek tek not aldı. Doğa dostu projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Projeyi kazandıran okul yönetimimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Çok güzel ve anlamlı bir proje. Biz de bu projenin bir ortağı olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Torbalı Belediyesi olarak projenin geliştirilmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Öğrencilerimize de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Geleceğimiz onlara emanet ve onlarda kendi gelecekleri için çok güzel bir proje üretmişler. Umuyorum ki projemiz tüm dünyaya örnek olur” ifadelerini kullandı.

PROJENİN AMAÇLARI:

İklim değişikliği, küresel ısınma, ekolojik denge, temiz enerji, sürdürülebilir çevre ve enerji verimliliği gibi kavramlar hakkında bilgilendirmek,  Enerjiyi akıllıca kullanmaya teşvik etmek, Temiz enerji kullanmak, Bazı kolay ama etkili yollarla iklim değişikliğine katkıda bulunmak, Daha az araba kullanmak, Daha çok geri dönüşüm yapmak, Çok ambalajlı ürünlerden kaçınmak ve elektronik cihazları kapatmak. Tercihlerinde, tüketim alışkanlıklarında ve yaşam tarzlarında değişiklik yapmak Doğal kaynakları kullanmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih etmeye teşvik etmek, Sürdürülebilir bir çevre geri dönüşümüne katkıda bulunmak ve atıklarımızı en aza indirmek, Kendi bahçemizi büyütmek, toplu taşıma / çevre dostu ulaşım vb.,  Çevre eğitiminin önemine dikkat çekmek, Eko ve yeşil binalar inşa etmek, Hedef gruplarımızın yeşil becerilerini geliştirmektir.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal