TÜBİTAK tarafından düzenlenen ikinci aşama panelleri kapsamında değerlendirilen 515 iş planından 153’ünün destek alması uygun bulundu. Ege Üniversitesi adına; Ege Teknopark ve EBİLTEM işbirliği ile yürütülen BiGG-Ege Programı altında desteklenen 12 girişimden 6’sı TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi sigara ile  topyekûn mücadele ediyor Ege Üniversitesi sigara ile topyekûn mücadele ediyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Başta yaşam bilimleri ve sağlık alanları olmak üzere İzmir ve Bölgemizde diğer paydaşlar ile iş birliği halinde çalışan EBİLTEM ve Teknoparkımız, Ar-Ge ve inovasyon potansiyelini her geçen gün artırıyor. EBİLTEM ve EGE Teknopark’ın mentörlüğünde BİGG-Ege programımız ile TÜBİTAK’a sunulan 12 projenin 6’sı desteklenmeye hak kazandı. Program genelinde başarı oranı yüzde 29 iken üniversite olarak biz yüzde 50 başarı oranını yakaladık. Yani Ege Teknopark ve EBİLTEM TTO mentörlüğünde TÜBİTAK'a sunulan her iki girişimden birisi 900 bin liralık çekirdek sermayeye erişerek, girişimlerini kurabilecekler. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak potansiyel arz eden girişimlerin desteklenmesini ve ülke ekonomisine kazandırılmasını son derece önemsiyoruz. Projeleri hibe almaya hak kazanan tüm girişimcileri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Desteklenen projeler hakkında bilgi veren Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker,  “Desteklenen 6 projenin 5'i Ege Üniversitesi mensuplarına ait. Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Barış Uzilday, Biyomühendislik Bölümünden doktora sonrası araştırmacı Dr. Pelin İlhan, Biyomühendislik Bölümü doktora öğrencisi Özgün Selim Germiyan, Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi Muhammet Yıldırım ve Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojileri/Teknikeri Bölümü öğrencisi aynı zamanda EGESAVTEK Elektronik Genel Koordinatörü Muhammed Kamil Saygılı’nın projeleri  TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazandı. Bu tür başarılar bizlerin motivasyonunu artırıyor” dedi.

Editör: Birgül Gümüştaş