Öğrenci Mehmet Berke Dur yaptığı açıklamada, ‘’Danışman öğretmenim  Esra Yazgan ile proje çalışmasına Çiğli Aydoğan Yağcı BİLSEM’de başlamıştık. Kendisi Karşıyaka Bilim ve Sanat Merkezine kurucu müdür olarak görevlendirildikten sonrada çalışmaya devam ettik ve birlikte TUBİTAK 2204-D İklim Araştırmaları-Hava ve İklim ana alanında Türkiye ikincisi olmanın gururunu yaşamaktayız. ‘Yapay zeka ile Kuraklık Tahmini’ adını verdiğimiz projemiz, iklim değişikliği ve kuraklık gibi önemli bir konuya odaklanmayı hedefliyordu. Bu projeyi hazırlarken, yapay zeka ve veri analitiği tekniklerini kullanarak kuraklık riskini tahmin etme amacı güttük. Bu alanda edindiğimiz bilgi ve deneyimleri kullanarak, gelecekteki kuraklık durumlarını öngörebilmek ve bu sorunla mücadelede etkili çözümler sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürdük. TUBİTAK'ın 2204-D İklim Araştırmaları-Hava ve İklim ana alanındaki yarışmasında Türkiye ikincisi olmak, uzun ve zorlu bir sürecin ürünüdür. Bu başarı, sadece benim ve danışmanım Esra Yazgan’ ın değil, aynı zamanda Bilişim öğretmenim Selcan Kayahan’ın, ailemin  ortak başarısıdır. Bu projede bize verilen her tür destekten dolayı teşekkür etmek istediğim Kurumumuz, ailem, öğretmenlerimin başarıya olan inançları ve motivasyonları bizi ileriye taşıdı. Bu projede, bilim ve teknolojinin gücünü kullanarak iklim değişikliği gibi küresel bir sorunun çözümüne katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gelecekteki kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma amacıyla çıktığımız bu yolda, bu başarı bizi daha da motive etmiş ve hedeflerimize ulaşma konusundaki azmimizi artırmıştır. Bu vesileyle, projemizin başarısında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Danışmanım Esra Yazgan’a da  projeye olan katkılarından dolayı ayrıca tebriklerimi iletiyorum. Aynı zamanda desteklerini esirgemeyen ailelerimize, okulumuzun yöneticilerine ve tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu başarı, bizlere bilimin ve teknolojinin gücüyle gelecekteki zorlukları aşabileceğimize dair umut vermektedir.'' dedi.

Kurucu müdürlüğü yanında bana sanışmanlık yapmaya da devam eden Esra Yazgan öğretmenimle bilimi ve teknolojiyi kullanarak daha da ileriye gitmeyi, yeni projelerle yeni başarılar elde etmeyi hedeflemekteyiz. Aynı zamanda davet edildiğimiz Deneyap Alsancak Gençlik Merkezinde öğrencilere ve eğitmenlere projemizi tanıtmak,   Çalışmaya  nasıl başvurduğunu ve süreçte yaşadıklarını anlatarak Deneyap Atölyesi  öğrencilerine  motivasyon kaynağı olmaya çalışmakta büyük bir onurdu.

Prof. Dr. Gökçek, “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı yazmayı en çok hak eden şairdi” Prof. Dr. Gökçek, “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı yazmayı en çok hak eden şairdi”

Editör: Atakan Şen