Karşıyaka’da yaşayan 79 yaşındaki Recep Almacı, sağlık durumuna rağmen yakınlarının desteğiyle sandık başına giderek oy kullandı. 28 Mayıs’ta da tekrar sandık başına gideceğini söyleyen Recep Almacı’yı evinde ziyaret ederek örnek davranışı için teşekkürlerini sunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Recep amca Anayasal hakkını kullanarak 14 Mayıs seçimlerine katıldı, sandığa giderek en önemli yurttaşlık görevini yerine getirdi. Sağ olsun, var olsun, herkese örnek olsun” dedi.

EVİNDE ZİYARET
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve 2023 genel seçimi için 14 Mayıs'ta sandığa giderken, oy kullanan katılımcıların arasında ülkenin geleceği için gösterdikleri özveri ile ayrı bir saygıyı hak eden seçmenler de vardı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, o seçmenlerden biri olan 79 yaşındaki Recep Almacı’yı evinde ziyaret etti. Koah hastası olan ve oksijen tüpüyle hayatına devam eden, 2 ayı aşkın süre hastanede yattıktan sonra tedavisine evde devam edilen Recep Almacı, ailesinin desteğiyle sandık başına giderek oyunu kullandı. Oksijen tüpü ile vatandaşlık görevini yerine getiren emekli Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Recep Almacı bu kararı ve özverisiyle sandığa gitmeyen 8 milyonun üstündeki yurttaşa örnek oldu.

Başdaş, “Büyük Türkiye yolunda kazanan 85 milyondur” Başdaş, “Büyük Türkiye yolunda kazanan 85 milyondur”

HERKESE ÖRNEK OLMALI
Recep Almacı’nın oy kullanma konusundaki ısrarından etkilendiği için tanışmak istediğini belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “Recep amca bütün Türkiye’ye örnek olması gereken bir insan. Cumhuriyete ve kazanımlarına gönülden bağlı bilinçli yurttaş Recep amcaya yürekten teşekkür ederim. 79 yaşında, koah hastası ve oksijen tüpü desteğiyle yaşamına devam ediyor. Sağlık sorunlarına rağmen Anayasal hakkını kullanarak 14 Mayıs seçimlerine katıldı, sandığa giderek rahatsızlığına rağmen vatandaşlık görevini yerine getirme konusunda ısrarcı olmuş, en önemli yurttaşlık görevini yerine getirmiş. 28 Mayıs'ta yine sandık başında olacağını söyledi. Sağ olsun, var olsun, örnek olsun. Aydınlık yarınlar için umudumuzu büyüttü” diye konuştu.

28 MAYIS’TA DA GİDECEK
Ziyaret esnasında Tugay’a eşlik eden Karşıyaka Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Hanımşah Han, Recep Almacı’nın; “oy kullanmadan ölürsem gözüm açık gider” diyerek sandık başına gittiğini söyledi. Eşi Solmaz Almacı ise; “28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur’unda yine sandık başına giderek oy kullanacağız” dedi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal