KOBİ’lerin deprem dayanıklılığını arttırmak amacı ile gerçekleştirilecek panelin açılış konuşmalarını TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Özen ve BASİFED Yönetim Kurulu Üyesi, İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli’nin gerçekleştireceği eğitimde Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Şerif Barış, “Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması, Tehlike Avı Nedir, Nasıl Yapılır? ve “Afet ve Acil Durum Planı Revizyonu Nasıl Olmalıdır?” başlıklı sunumları gerçekleştirecek.

Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması Panelde Tartışılacak

Moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Şerif Barış’ın yapacağı “İşletmelerde Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması” adlı panelde; BS Mimarlık Mühendislik İç Mimar Başkanı Betül Sezgin, İZBAŞ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Aylin Büyükbaş, AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Operasyon Sorumlusu Özgür Özmen ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar katılacak.

Turizmde “HORECA” sevinci Turizmde “HORECA” sevinci

Projenin ilk kez fiziksel olarak sahada olduğu 2022-2023 fazında; TÜRKONFED ve TÜSİAD işbirliği, UPS desteği ile yapısal olmayan risklerin yönetimine ilişkin bir dizi eğitim verilerek KOBİ’lerin deprem dayanıklılığının ve farkındalığının arttırılması amaçlanıyor. Eğitimler kapsamında binalarda deprem risk yönetimi, tehlike avı, iş güvenliği, sağlığı ve sürekliliği ve deprem afet hazırlık planlarının nasıl revize edileceği ile ilgili bilgilendirmeler sağlanmakta, farklı alanlarda uzman panelistlerin katılımıyla iyi uygulama ve tecrübe paylaşımı yapılıyor.

Editör: Atakan Şen