Pınar tarafından çocukların zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 41 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın başvuru süreci son hızıyla devam ediyor. Bu yılki temasını sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekmek için Benim Gözümden Dünyaolarak belirleyen Pınar, dünyanın içinde bulunduğu çevre sorunlarına odaklanarak Türkiye’nin 7 bölgesi, özel eğitim ve uygulama okulları ile yurt dışından (K.K.T.C., Almanya, Azerbaycan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri) çocukları hayallerindeki dünyayı resmetmeye davet ediyor.

Son Başvuru 1 Nisan

DSİ'den yeraltı hamlesi DSİ'den yeraltı hamlesi

Prof. Dr. Mümtaz Sağlam öncülüğünde, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak ve Doç. Dr. Devabil Kara’nın jürilik görevini üstlendiği yarışmada başvurular 1 Nisan 2022 tarihine kadar kabul edilecek. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılım sağlamak isteyen çocuklar, resimlerini pinarcocukresimyarismasi.com web sitesine yükleyerek ya da kargo yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.Bu sene yarışmanın jürisinde Hürriyet Gazetesi’nden İhsan Yılmaz, Milliyet Gazetesi’nden Seray Şahinler Demir, Daily Sabah Gazetesi’nden İrem Yaşar, Cumhuriyet Gazetesi’nden Emrah Kolukısa, Habertürk TV’den Aysun Öz ile sanat danışmanı Nazlı Pektaş yer alıyor.Mayıs ayında yapılacak jüri değerlendirmeleri sonucunda yarışmaya katılanlar arasından 13 öğrenci tablet ve 26 öğrenci profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken, 3 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi olacak. Yarışmada özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların hayallerini resmetmesine olanak tanıyan kategoriyi kazanan 1 yarışmacıya tablet, 2 yarışmacıya da profesyonel resim malzemeleri ve çantası hediye edilecek. Yarışma sonuçları www.pinar.com.tr adresinden ve @pinarlayasam sosyal medya hesaplarından açıklanacak.Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması, ayrıntılı bilgi ve başvuru için öğrenciler ve ebeveynlerini www.pinar.com.tr adresini ziyaret etmeye bekliyor.

“Gelecek için Harekete Geç”

Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünyayı hayal edenlerin gerçekleştirebileceğinin bilincinde olan Pınar resim yarışması sürecinde hayata geçirdiği “Gelecek İçin Harekete Geç” projesi ile çocuklara sürdürülebilirliği anlatmayı hedefliyor. 41. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın temasından ilham alınarak çocukların sürdürülebilirliği daha iyi kavrayabilmeleri ve neler yapabileceklerini görmeleri amacıyla hazırlanan özel içerikler www.pinarcocukresimyarismasi.com sitesinde çocuklarla buluşuyor.Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Gelişim Psikoloğu Dr. Bahar Bahtiyar Saygan danışmanlığında yürütülen projede çocuklarla birlikte öğretmenler ve ebeveynlerin sürdürülebilirlik, iklim ve su krizi, plastik kullanımı, geri dönüşüm - atık yönetimi, denizlerin kirliliği gibi konularda bilinçlenmeleri ve farkındalık yaratarak harekete geçmeleri amaçlanıyor.

Editör: Melisa Kucuk