Öğrenci Topluluklarının temsilcilerine de söz veren ve onları büyük bir heyecanla dinleyen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, genç kesime eğitim hayatlarından sosyal hayatlarına pek çok destek yarattıklarını, geleceğe umutla bakmaları, yarının yetişkinleri olarak ülkeyi sırtlamaları için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Sürekli konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti yola çıktığında doğan gençlerimiz, ilk oylarını kullanmaya hazırlanıyor. Büyüdünüz. Çoğunuz AK Parti’nin yaşındasınız. Sizlerle birlikte Türkiye de büyüdü. Bugün yaptığımız yatırımlar ve verdiğimiz desteklerle öncelikle sözü dinlenen; araştıran, üreten bir gençlik var. Sosyal konut ve girişimci desteklerinden yurt yatırımlarına ve öğrenci burslarına kadar her alanda yanlarındayız. Müthiş bir enerjileri var, inanılmaz projeler üretiyorlar. İşte bu heyecan, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak heyecan. Evet, 2022 yılı zor bir yıldı. Bazı gençlerimiz diyor ki, ‘Google’da yazıyor.’ Gençler; daha önceki dönemlerin ekonomik krizlerini, enflasyon artışlarını da biliyor, darbe dönemlerini, siyasi çıkmazlarını da. Çünkü okuyorsunuz, karşılaştırıyorsunuz. Ve bize güveniyorsunuz, her zorluğun altından kalkabileceğimize inanıyorsunuz. Biz de size inanıyoruz.”

TEKNOFEST 2-5 Martta Çiğli’de

Kültür Yolu Festivali ilk olarak İzmir’de

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in 2-5 Mart tarihleri arasında Çiğli’de yapılacağını duyurarak, gençlerin de ilgi odağı olacağı İzmir projelerinden söz etti.  Sürekli şöyle konuştu; “TEKNOFEST heyecanı 2023’te 43 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam edecek.  Biliyorsunuz, dünyanın en büyük teknoloji yarışması. 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek. 41 ana yarışma, 102 alt kategoride düzenleniyor. İzmir bu yılın ilk yarısında önemli günler yaşayacak. 17 Şubat’ta İktisat Kongresi’ni 100. yılında kendi binasında yapacağız. Mart ayında Türkiye’nin en büyük Kültür Merkezi’ni İzmir’de, Alsancak eski Tekel Fabrikası’nda açıyoruz. Mutlaka görün, yararlanın. Etkinliklerine, gösterimlerine katılın, yaşayın.  İzmir kültür sanat şehridir. Ama yere idarecileri bu yönüne vurgu yapsalar da bir tane eserleri yoktur. Biz yaptık. Martta açıyoruz. Bir müjdem daha var. Kültür Yolu Festivali’ni burada yapacağız.  10 gün İzmir’de aralıksız kültür sanat etkinlikleri düzenlenecek. Bu festival, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Ankara’da yapıldı. Müthiş ses getirdi.”

Başkan Sürekli; “Bunlar, İzmir müjdelerimiz. Ancak biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımızın gençlerimizi destekleme noktasındaki hassasiyeti büyük. Örneğin; aileleri başka şehirlerde olan öğrencilerimiz için ulaşım desteği verilecek. 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına gidip gelirken yükünü hafifletmek için, yılda iki kez gidiş dönüş olmak üzere nakdi ulaşım desteği sağlayacağız. Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 TL’yken 2022’de 850 TL’ydi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkardık. Tüm bunlar gençlerimizin yanında sözde değil özde olduğumuzun göstergesi. İnanıyorum ki onlar da bu çabamızın farkında.” diye konuştu.

Çiğli, Gökçekaya'yı bağrına bastı! Çiğli, Gökçekaya'yı bağrına bastı!

Editör: Atakan Şen