Fuarın icra heyeti üniversitelerinin rektörleri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ev sahipliğinde toplandı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş; Rektör Prof. Dr. Budak’la bir araya gelerek fuar hazırlıkları ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Vali Köşger ve İTO’ya ziyaret

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulundan akreditasyon atağı EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulundan akreditasyon atağı

Fuar icra heyeti, Ege Üniversitesindeki toplantının ardından önce İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Başkan Mahmut Özgener ile bir görüşme gerçekleştirdi. Özgener’den destek sözü alan heyet daha sonra fuarın gerçekleştirileceği alana giderek incelemelerde bulundu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i de ziyaret eden fuar icra heyeti, Vali Köşger’e fuarla ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi

Düzenlenecek fuarın geniş bir sektör yelpazesine hitap ettiğini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Geçen yıl Ege Kariyer Fuarını yaklaşık 100 bin katılımcı ile gerçekleştirmiştik. Bu fuarda da benzer düzeyde bir yoğunluk bekliyoruz. Fuarımız çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Sadece sağlık değil aynı zamanda estetik ve medikal alanında faaliyet gösteren firmalar için de kendilerini göstermek için çok uygun bir fırsat olacak” diye konuştu.

Öğrenci-Sektör buluşması

Fuar kapsamında sağlık, estetik ve medikal alanında eğitim gören öğrencilerin firmalarla buluşma şansı yakalayacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Budak, “Sağlık, estetik, kozmetik, eczacılık, medikal, tıbbı teknolojiler ve sağlık turizmi alanlarına ilgi duyan, bu alanda kariyer planlayan öğrenciler ve girişimciler sektörün önde gelen firmaları ile bir araya gelecek. Staj ve istihdam imkanlarının yanı sıra ilham veren kariyer hikayelerini dinleyecekler. Fuara başkanlık yapacak Ege Üniversitesinin Rektörü olarak söz konusu alanlarda faaliyet gösteren firmaları, bu alanlara yönelik eğitim gören gençleri ve girişimcileri önemli fırsatlara gebe olan fuarımıza davet ediyorum. İzmir’imiz;  sağlık tesisleri, kaplıcaları ve termalleri ile Sağlık Turizmi alanında oldukça potansiyelli bir kent. Biz de fuarımızda bu potansiyelin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. İş birliği yatığımız üniversitelerimiz ile birlikte ülkemize ve bölgemize yakışır bir fuar gerçekleştireceğiz. Başta icra heyetinde yer alan Rektörlerimiz olmak üzere desteğini bizlere hissettiren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Atakan Şen