40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama 40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama

Esen Plastik çalışanları erken yılbaşı kutlaması için Çeşme Boyalık Beach Hotel’de bir araya geldi. Aynı gecede Esen Plastik’in 48. kuruluş yılı da kutlandı, 2024 için moral depolandı. Firmada 5, 10, 15, 20 ve üzeri çalışan personele de teşekkür plaketi sunuldu.

Gecenin açılışında yaptığı konuşmada yoğun ve tempolu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Esen Plastik Yönetim Kurulu Üyesi Eren Esen, “4 senedir toplanamıyoruz. Böyle bir gecede bir araya gelmeyi özlemiştik. Ancak bu 4-5 seneyi boş geçirmedik. Mücadeleye devam ettik. Menemen’de hayalimizdeki fabrikayı kurduk. 1600 milimetre HOPE boru üreten hattımızı kurarak iç piyasaya sattık. Savaş demedik Ukrayna’ya ihracatımızı yaptık. Sarmal boru hatlarını kurduk hiç ihracat yapmadığımız Avrupa pazarına girdik. Adana fabrikamıza dördüncü hattımızı kurduk. Türkiye’de tek bir tesiste dört hattı bulunan en yüksek kapasiteli firma haline geldik. Dışarıdan herhangi bir ‘know how’ almadan hep birlikte yaptık bunları. Hepinizin emeklerine çok teşekkür ediyorum. Bu akşam burada 20 arkadaşımız plaket alıyor. Dünya değişiyor Esen Plastik olarak biz değişiyoruz ama eski ile yeniyi de bir arada tutup yenilenmeye de devam ediyoruz” dedi.

Plaket töreninin ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Tüm çalışanlarımız eğlenmeyi hak ediyor. Yeni yıla birkaç günümüz kaldı. Yeni yıl 48. yıla girmemize de imkan verecek. Ve sizler bizimle birlikte 48 yıldır yaşıyorsunuz. Bir şirketi sıfırdan kurmak suretiyle 48 yıllara ulaştırabilmek gerçekten ülkemiz genelinde baktığımız vakit büyük bir özveri gerektiriyor. Geçtiğimiz evreye tanıklık eden arkadaşlarımız var. Önümüzde kritik günler var. Ülkenin gelişimini etkileyen ve buna rağmen ülkemizdeki şirketlerden CTP’de ilk üç, polietilen boru üretiminde birinci firmanın yöneticileri ve sahipleri durumundayız. Ama bunu biz tek başımıza başarmadık, burada en büyük pay sahibi ve alkışı hak eden, kalpleri şirketiyle atan sizlersiniz” diye konuştu

Türkiye’ye hizmet etmenin yolunun üretmekten, istihdam yaratmaktan geçtiğini bilerek çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade eden Esen, “Rekabet kendini her zaman hissettiriyor. Önümüzdeki dönemde bunu daha çok hissedeceğiz. Bu sıkı rekabet ortamına kendimizi alıştırmamız ona göre kendimizi dizayn etmemiz gerekiyor. Hiçbir zaman dayatılmış numerik değerleri kabul etmeden daha iyiyi yapmaya odaklanmalısınız. Firmanız ne kadar güçlüyse sizler de o kadar güçlüsünüz” dedi.

Fotografaltları:

1-       Reyhan-Salih Esen

2-       Erim-Eldem Esen Yücel, Reyhan-Salih Esen, Seda-Eren Esen

3-       Ayşe-Hakkı Türker

4-       Buse Sarıkaya

5-       Ayşın Narşap, Özer Tatar, İlker Topçan

6-       Huri-Özkan Köse

7-       Özlem-Mustafa Turan

8-       Burcu-Onur Ulaş Çakır

9-       Ayşin-Mehmet Kesenci

10-   Sibel-Ahmet Sarıkışla

11-   Zeynep-Dağhan Çalışkan

12-   Gizem Atik

13-   Sercan Burgazlı

14-   Erbil-Serpil Ünal

15-   Fırat-Zeynep Abboş

16-   Tuğba-Hakan Kor

17-   Mert-Gizem Şakar

18-   Ecevit-Jülide Karlık

19-   Güngör-Merve Kül, Merve-Buğra Kaçar

20-   Atacan -Merve Özcan

21-   Vedide-Ali Yılmaz

22-   Kemal Koyuncu, Emre Koyuncu

23-   Esen Ailesi, Esen Plastik’in başarılarla dolu 47 yıllık iş yaşamında pay sahibi olan personelini plaketle onurlandırdı

24-   Pasta merasimi 10. Yıl Marşı eşliğinde gerçekleşti

Editör: Birgül Gümüştaş