EÜ “I. Uluslararası Odyoloji Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı EÜ “I. Uluslararası Odyoloji Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı

İnsan sağlığına olumlu etkileri olan antioksidanları içerisinde bulunduran yeşil çay, yıllar geçtikçe daha fazla tercih edilen bir bitki çayı haline geldi. Peki, iyi bir yeşil çay nasıl anlaşılır? Yeşil çayı faydalı ve iyi bir çay haline getiren ise içinde bulunan maddelerin miktarı. Yeşil çayın antioksidan etkisini ve faydasını borçlu olduğu aktif maddeler Katechin, Polifenol ve Ekstrakt oranları.
 
Çaya hak ettiği değeri vermek ve Anadolu'dan bir dünya markası çıkarmak üzere yola çıkan Türk çay markası Lazika, tamamen el ile toplanan ve el ile işlenen yeşil çayındaki yüzde 44'lük ekstrakt oranıyla iyi çayı tüketicilere sunuyor. Dünya standartlarına göre oldukça yüksek bir orana sahip olan Lazika, Japonya ve Çin'in en iyi yeşil çaylarıyla hem lezzet hem de fayda olarak rekabet ediyor.
 
Lazika Yeşil Çayların ekstrak oranı yüzde 44
Bu yıl Lazika'da geçtiğimiz yıla göre beş kat daha fazla yeşil çay yaptıklarını belirten Lazika Kurucu Ortağı Emre Erçin, “Yeşil çayımızı bu sene de analiz ettirdik ve sonuçlar bizi aşırı mutlu etti. Kolaya kaçmadan üretim yapmamanın faydalarını görünce mutlu oluyoruz. Çaylarımızın ekstrak oranı yüzde 44. Yani, çaylarımız istenenden yüzde 52 daha fazla ekstrakta sahip. İçen biri de bu oranları bilmeden kendi analizlerini yapabilir. Acı olmayan, dolgun, çift demleme yapabildiğiniz, lezzetli çay iyi çaydır.”  
 
Yüksek oranda polifenol ve kateşin yeşil çaydaki antioksidan etkisini sağlıyor
Gıda Kodeksinin belirlediği polifenol oranının yüzde 11, kateşin oranının ise 7 olduğunu belirten Emre Erçin; Lazika çaylardaki polifenol oranının ise yaklaşık yüzde 15 olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Dolayısıyla yaklaşık yüzde 45 daha fazla polifenola sahibiz. Kateşin oranımız ise yaklaşık yüzde 11 ve Lazika olarak yeşil çaylarımızda yüzde 60 daha fazla kateşin bulunuyor.”
 
2,5 yapraklardan elde üretilen Lazika yeşil çaylar dünyaya ihraç ediliyor
Yetiştiği Karadeniz Bölgesi'nde 100'ün üzerinde kadın tarafından Mayıs ayında ilk hatta elle toplanan 2,5 yapraklardan elde üretilen Lazika yeşil çaylar Türkiye dışında, Amerika, Almanya, Fransa, Dubai, Rusya ve İngiltere'ye ihraç ediliyor. 
 
İnsana ve doğaya iyi gelmek amacıyla lezzetli çaylar üreten Lazika'nın yeşil çaylarının ambalajlarında çevre dostu çözümler kullanılıyor. Çaylar, doğada çözülebilen PLA bazlı 18 adet piramit poşetlerde sunuluyor.

Editör: Atakan Şen