Yeşilay İzmir Şubesi’nin 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle “Bağımlılıklardan uzak, doğaya yakın” sloganıyla düzenlediği yürüyüşe ilgi büyüktü. Balçova Terapi Ormanındaki yürüyüşe Yeşilay gönüllüleri ve üniversite kulüplerindeki öğrenciler katıldı.

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında başlatılan Dünya Yürüyüş Günü’nün amacının, fiziksel olarak aktif olmanın ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi sağlamak olduğunu belirten Yeşilay İzmir Şube Başkanı Necmettin Gülak, “Hareketsizlik insanın yaşam kalitesini düşüren sinsi bir bağımlılık sayılabilir. Yürüyüş ise insanın günlük hayatı içinde en pratik hareket tarzıdır. Bu sayede daha iyi bir hayat mümkündür” dedi.

Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı! Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı!

Balçova Terapi Ormanındaki yürüyüşe katılan herkese teşekkür eden Gülak, şöyle konuştu:
“Bugün burada hayatın her alanında yer alan insanların sağlık için hareket etmesinin hem kolay hem zevkli olduğunu birlikte gördük. Hele doğada yapılan bir yürüyüş her yaştaki insanımıza iyi gelecektir. Özel bir hazırlık gerektirmeyen sadece rahat bir ayakkabı ve giysiyle günde 300 dakika yürüyüş özellikle kalp damar rahatsızlıklarını büyük ölçüde önleyecektir. Zamanı oturarak geçirmek bir nevi bağımlılıktır. Her bağımlılıksa insanın sağlığına zarar verecektir. Yeşilay’ın temel felsefesinin insanı bağımlılıklardan uzaklaştırıp iyi bir hayat sürdürebilmeyi teşvik etmek olduğuna göre Dünya Yürüyüş Günü’nde farkındalık oluşturmak için yaptığımız etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim.”

Balçova Terapi Ormanındaki yürüyüşe sabah saatlerinde başlayan yürüyüşe katılanlar, etkinliğin son derece yararlı olduğu görüşünde birleşti.

Editör: Alper ÜNALAN