Vatandaşların daha rahat bir ortamda alışveriş yapmasına olanak sağlayacak Yeşilyurt Pazaryeri Projesi, önümüzdeki haftalarda yapım ihalesine çıkacak. Pazarcı esnafının da çağın gereklerine uygun şekilde satış yapabileceği proje kapsamında, mevcut pazaryeri baştan sona yenilenerek kapalı hale getirilecek.

Bahçelievler Mahallesi Ulu Önder Caddesi 4500 metrekare arsa üzerine inşa edilecek pazaryeri, 2 katlı olarak planlandı. Buna göre, toplam inşaat alanı yaklaşık 9000 metrekare olan modern pazaryerinin alt katında 110 araçlık otopark, üst katında da tezgah alanları bulunacak. Ayrıca 60 araçlık açık otopark yer alacak.

İhale yakında!

Başkan Kırgöz, Yarıyıl Tatilinde Çocukları Unutmadı Başkan Kırgöz, Yarıyıl Tatilinde Çocukları Unutmadı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri'nin kapalı hale getirilmesi ve modernleştirilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “Yapım ihalesini yeni yılın ilk aylarında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Daha sonra inşaatını da hızla tamamlayarak, yeni pazaryerini vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Esendere, Yurtoğlu ve Üçkuyular pazaryerlerinin ihalelerini de gelecek yıl yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Selvitopu, “Bu sıkıntılı günlerde biliyoruz ki vatandaşlarımız pazaryerlerine her zamankinden daha fazla gidiyor. Biz de daha modern, sağlıklı alışveriş yapılabilecek pazaryerlerini yaşama geçirmek için gayret ediyoruz. Belirlediğimiz program doğrultusunda açık pazaryerlerini de yenileyerek kapalı hale getiriyoruz. Bu çabamız aralıksız sürecek” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen