AK Partili Köse: “Karşıyaka’daki bu ayıbın sorumlusu Cemil Tugay'dır” AK Partili Köse: “Karşıyaka’daki bu ayıbın sorumlusu Cemil Tugay'dır”

İzmir’de düzenlenen pek çok kültür-sanat projesinde imzası olan Mehmet Azman, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Balçova Belediye Başkan adaylığı için başvurdu. Sektör gereği belediyelerle çalışan ve İzmir’in dinamiklerine hakim olan Azman, İzmir’in en küçük ilçesi olan Balçova’nın ekonomik refahı yüksek, mutlu insanların yaşadığı, herkese örnek model bir ilçe olabileceğinin altını çizdi.

İzmir’in kültür-sanat etkinliklerinde 30 yıldır çeşitli görevlerde bulunan ve 50 senedir Balçova’da yaşayan Mehmet Azman, Balçova’nın jeopolitik konumu gereği İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Tarihe yazılmış bir şifa yerleşkesi olan Balçova’nın, şimdi de halkına şifa olmaya hazır bir ilçe olabileceğini belirten Azman, “Yüzölçümü küçük olsa da çok kıymetli bir ilçede yaşıyoruz. Tarihimiz, kaplıcaların tarihi ile aynı döneme rastlıyor ve yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişimiz var. Bu topraklardan geçen medeniyetlerin hepsi, bizim kaplıcalarımızda şifa bulmuş. Bu şifayı, halkımıza daha çok sağlamak için biz hazırız” şeklinde konuştu.

“Balçova, herkesin konuştuğu ütopik bir yerleşke olabilir”

İzmir’de pek çok etkinliğin tanınırlığına katkıda bulunan Azman, ilçenin marka değerini artırmak gerektiğini ifade ederek şunlara değindi:

“Esnafa faydalı cazibe merkezleri yaratmamız lazım. Balçova’nın doğal çekiciliğinin temelinde, eğimi kıyıya doğru yavaş yavaş azalan bir etek ovası ve deniz kıyısının varlığı yatıyor. Balçova Termal Tesisleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Türkiye'nin ikinci büyük teleferiği olan Balçova Teleferiği ilçemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Mithatpaşa caddesi üzerinde yer alan alışveriş merkezleri ve beş yıldızlı otelleri ile şehrin dinamiğini doğal güzellikleri ile buluşturuyor. Dolayısıyla bu ilçe bize verebileceği tüm kaynakları sunmuş. Şimdi bizim bu kaynakları alıp, halkımızın refahını yükselten çıktılara dönüştürmemiz gerek. Bunu başardığımızda Balçova, herkesin konuştuğu ütopik bir yerleşke modeli olabilir”.

“Herkesi tek tek dinleyeceğiz, bu ilçeyi beraber yenileyeceğiz”

Belediyecilikte de sosyal bir yönetim anlayışını merkeze aldıklarını ifade eden Azman, “Başkan hem sokakta olmalı. Herkesi dinlemeli, sorunlara beraber çözüm aramalı ama onları tek başına üstlenmeli. Bunun için, ilçemizi en iyi tanıyan kişilerin yer aldığı bir ilçe konseyi oluşturacağız. İlçemizin ihtiyaç duyduğu en ufak bir detayı bile bilecek, sürdürülebilir çözümler üreteceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak, sosyal belediyecilik anlayışını ekmek gibi, su gibi, nefesimiz gibi korumak için Balçova Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecimize başladık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde güçlenen değişim ruhuyla ve siz değerli İzmirlilerin desteğiyle Balçova’yı kalkınmış bir ilçe yapma sözümüzü veriyoruz. Balçovamız için omuz omuza, hep birlikte yürümek arzusuyla yola çıktık” ifadelerinde bulundu.

Editör: Birgül Gümüştaş